Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.10.2010, 11:34
arti napisał(a):Wyświetl post
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
1q2 - ja naprawdę wierzę jednak w to, że nadchodzą trochę lepsze czasy dla zespołu. Z tego względu, że będzie nowy wielki stadion na 30 tysięcy miejsc - zawsze zwiększy to klubowy budżet i myślę, że zimą w klubie nie poskąpią na 2 dobre transfery. Jak mówiłem - do tego nie potrzeba wielu pieniędzy, być może są do wyciągnięcia gracze całkiem przyzwoitej, jak na polskie warunki, jakości, którzy zrobiliby duży skok, jeżeli chodzi o naszą grę - mówię tutaj o jakimś playmakerze i albo obrońcy albo napastniku.
Nieco złośliwie zauważę, że jak nie będzie gry i wyników to stadion wypełni się bardziej może 3x - derby, Legia i Amica, a poza tym będzie może ok. 10-12 tysięcy ludzi.
Ja mam tego świadomość, ale jednocześnie mam też świadomość możliwości finansowych klubu oraz świadomość tego, że rewolucja nigdy nie będzie dobra dla zespołu. Jak się buduje zespół, to przez kilka lat. My może zaczynamy trochę budowę od podstaw, ale z całkiem przyzwoitym trenerem i ciekawym dyrektorem sportowym. Wiadomo, że każdy by chciał od razu nie wiadomo jakich efektów, ale jak nie mamy zespołu na mistrza, to po co nam ten mistrz? Przecież to oczywiste, że MP zdobywa się nie tylko po to by była wielka radość wśród kibiców, nie po to by dostać jakąś tam kasę - bo powiedzmy sobie szczerze jest ona niewielka za MP, tylko po to, by walczyć skutecznie w pucharach - conajmniej tak jak Lech teraz.

Ja, owszem wybieram się na najbliższy mecz Wisły, będę kibicował na Reymonta ze wszystkich sił, ale też kibicuję Basałajowi, Valcksowi i Maaskantowi, by wreszcie coś ciekawego z Wisłą zrobili i by Wisła grała na przyzwoitym poziomie nie tylko w Ekstraklasie, ale i w europejskich pucharach.
Odpowiedz cytując