Incognito2192 napisał(a):

To jest ta lista skrócona. Poszerzona to było 30 tys. nazwisk z dokładnymi opisami.
Najciekawsze jest to, że jeśli wierzyć tym wszelkim listom to mamy obecnie pierwszego prezydenta, który nie jest pochodzenia żydowskiego, choć i to nie jest dla mnie w 100% pewne.
O premierach, marszałkach i ministrach już nie będę wspominał.
A ciekawe jak to jest wśród dziennikarzy, bo wiadomo, że mamy Morozowskiego (przyznał się), Olejnik (wiadomo), Michnika (przyznał się), Wildstein (bez dwóch zdań), Najsztub (wiadomo), Żakowski (prawdopodobnie) i kilku innych równie znanych się znajdzie.
Ciekawie wygląda też możliwa zmiana na stołku prezydenta Warszawy.
Lecha Kaczyńskiego żyda zastąpiła, HGW żyd, a teraz startuje Bielecki, który się przyznał się że jest dumny z bycia Żydem.
Cytat:
|
Bielecki z dumą podkreśla swoje żydowskie pochodzenie. Niedawno na łamach miesięcznika „Europa” wspominał, jak w 1968 roku poszedł do odpowiedniego wydziału Urzędu Rejonowego Warszawa-Śródmieście i poprosił o zmianę narodowości. „Z polskiej na żydowską. – Dlaczego żydowską, a nie kambodżańską? – zapytała urzędniczka. – Bo moi rodzice byli Żydami, więc ja będę Żydem. I wpisywałem sobie od tamtej pory do wszystkich dokumentów i deklaracji obywatelstwo polskie i narodowość żydowską” – wspomina.
|
http://www.bibula.com/?p=26806