PANDEM0NIUM napisał(a):

Nie rozśmieszaj mnie z tym Wołąkiewiczem. Utwierdzasz mnie tylko w przekonaniu że kibice niezależnie jakiego klubu to chorągiewki nie mający swojego zdania.
Gdybym kilka miesięcy temu jako kandydaturę podał przykład Wołąkiewicza jako zawodnika mogącego wzmocnić Wisłę wielu (mogę się założyć że ty także) wyśmiałoby mnie i osądziło od czci i wiary.Teraz raptem koleś kopnął w lidze trzy raz prosto piłkę i wielu widzi w nim czołowego obrońce ligi.
Tak samo było z Glikiem lub Sadlokiem, rok temu po udanych dla nich występach odpowiednio w Piaście i Ruchu wszyscy piali z zachwytu jakich to utalentowanych graczy mamy, potem przyszły mecze w reprezentacji i jechanie po nich jak po burej suce, potem Glik przeszedł do Palermo i zagrał dwa razy pełne 90 minu i z powrotem wynoszenie go na piedestał...
Bunoza? to samo... pierwszy mecz z Karabachem miażdżaca krytyka, potem kilka udanych meczów w lidze, przeżucenie się na cikosa, teraz Cikos usiadł na ławce, Bunoza zagrał słabszy mecz ze Ślaskiem i znowu jechanie po Serbie.
Czy o to w tym wszystkim chodzi?
Gdzie tutaj jest miejsce na zdrowy rozsadek i obiektywizm?
|
Dokladnie tak. To sama prawda o Naszym bagienku. Tez uwazam ze wychwalanie kogos za to ze trzy razy kopnal prosto pilke to zenada. Zreszta idealnie w to bagno wpisuje sie sam selekcjoner, ktory tez powoluje zawodnikow po dwoch gora trzech dobrych meczach. Ok zgadzam sie ze w Polsce lezy szkolenie, brak talentow i ze trzeba szukac i probowac kazdego kto chodzi prosto i ma co nie co oleju w glowie, ale juz robienie z takich zawodnikow odrazu gwiazd i wychwalanie pod niebiosa jest gruba przesada i powoduje ze sodowka co po niektorym uderza do glowy i mysla ze sa Panami tego swiata.
Wolakiewicz miewal lepsze mecze juz wczesniej, miewal tez duzo gorsze, tak jak wiekszosc w Naszej lidze zawodnikow. Pytanie tylko czy aby na pewno przydalby sie w Wisle

Czy to polka pozwalajaca muslec o czyms wiecej niz tylko Ekstraklasie

Mam co do tego watpliwosci, ale bardzo bym chcial sie mylic w tej sprawie.
Pozdrawiam