wolfy napisał(a):

To raczej do Ceibie nie dociera, że "lepszy" nie znaczy wcale "dobry". Boguski jest lepszy od Łobodzińskiego, ale jak gra?
Wystawiacie laurkę gościowi, który na tle ligi jest najwyżej średniakiem. Tyle, że w tak przereklamowanym i rozbitym zespole ( na pewno nie drużynie ) jak Wisła Basałaja to jak widać wystarczy, żeby zostać bohaterem. No, ale skoro ociężały Boukhari został po kilkudziesięciu minutach zbawcą i objawieniem, to czego tu wymagać.
|
ale ja nie twierdzę że to najlepszy obrońca ligi. Ja nie twierdze że to w ogóle obrońca - ja tylko zauważam, że jest przydatny Wiśle, i jest zdecydowanie lepszy od piłkarzy mających w tym klubie status gwiazdy. A Ty ciągle i nieustannie obarczasz winą za obecne wyniki nowych piłkarzy, zapominając o piłkarzach których sam wyśmiewałeś grubo przed Bunozą i Paljiciem. To jak to, są lepsi?Nauczyli się grać w piłkę? A skoro tak przeciętny Paljic i gruby Boukhari wygrywają rywalizację o miejsce w składzie, to jak słabi są tamci piłkarze?
wolfy napisał(a):

|
Tylko później nie pytajcie, czemu Wisła jest tak nisko w tabeli. Wystarczy tylko zobaczyć, jak na tle ligi prezentuje się jej "gwiazda".
|
A to chyba nie do mnie, bo jestem ostatnim który w obecnej Wiśle szukałby jakości ofensywnej. Co sam dobrze wiesz, bo nawet Brożka uważam za słabiutkiego piłkarza, w przeciwieństwie do ciebie. Ale nie obarczam winą za rozkład Wisły kogoś kto trafił do zespołu totalnie bez jakości, i nie wymagam od niego cudów, w przeciwieństwie do Ciebie, bo ty chyba uważasz że Paljic Bunoza i Cikos powinni stanowić o sile Wisły - a ja uważam, że powinni to być Brożek, Kirm, Małecki, Łobodziński czy Boguski - i to oni powinni ciągnąć ten zespół, a nie młodzi lub darmowi gracze.
A tak w ogóle - to kto z bocznych obrońców tej ligi tak dystansuje Paljicia? Deleu? Przecież to też chłop znikąd - jakby trafił do Wisły krzyczałbyś jeszcze głośniej. Wołąkiewicz? Lechia jest poukładaną drużyną, ciekawe jak w takiej prezentowałby się Dragan, skoro dobrze gra "w przereklamowanym i rozbitym zespole". Dudu czy Lisowski?no proszę cię. El Mehdi? przecież on przyszedł z Jeunesse Sportive d'El Massira. Kuzera czy Mijailovic? Przecież u nas byli i sobie nie poradzili. Komorowski?Gancarczyk?Henriquez? są w tabeli za nami.
Albo oceniamy kogoś za to jak gra, albo szukamy dziury w całym. Paljic i jego gra w obecnym momencie nie sa problemem - mamy zdecydowanie większe