Oldpara napisał(a):

Odszedł Diaz - Marcelo - Głowacki - Alvarez czyli dokładnie CAŁA obrona. Która to grała bez zmienników. A jak byli jacyś zmiennicy to też odeszli (Jop, Singlar).
P.S. ach..został Piotrek Brożek, który może grać na obronie, i zmieniał sie z Diazem. I to wszystko.
Przy założeniu, że drużynę buduje się od obrony..... mamy wyjebane fundamenty do gołej ziemi
|
No z jednej strony jakby tak na to patrzeć to może i tak, ale z drugiej strony często grał Piotr Brożek na miejscu Diaza na lewej obronie, a na prawej grał wprawdzie Alvarez, ale grał zaledwie rok, więc nie wiadomo jakby spisywał się z takim środkiem jaki mamy na dzień dzisiejszy. Chciałem jedynie powiedzieć, że ofensywa właściwie się nie zmieniła, a do tego przyszło kilku zawodników również z przodu. Wprawdzie na wiosnę było widać niepokojące sygnały, że coś jest nie tak, ale ta drużyna w takim składzie zdobyła drugie miejsce w lidze.
Z drugiej strony brak tego fundamentu kosztuje. Niestety pokazuje to zaniedbania naszej polityki transferowej przez kilka lat. Budujmy drużynę conajmniej tak jak Lech(tylko proszę mnie nie zwyzywać od kuchenek, ja widzę rzeczywistość), a za kilka lat nasz poziom, jak i poziom tej ligi znacząco wzrośnie. Dlatego teraz mówię - inwestujmy w 1-2 zawodników, z inteligencją boiskową, młodych, ambitnych, a na pewno nie stracimy na tym - tylko że to muszą być dobre i racjonalne wybory.