Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2010, 20:36
master777 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie czytam wywiad z Maaskantem na jednej ze stron internetowych; powtarza tam to co wszędzie, natomiast jest parę "perełek". Oto one:

O Małym: "Ma dużo do powiedzenia, ale dopóki nie krzyczy na sędziów, nie robi głupstw, jest w stanie pomóc zespołowi. Jeszcze musi dojrzeć, by stać się zawodowym piłkarzem."
"
Jak cytujesz to całość - a nie to co pasuje Tobie do twojej tezy (Małecki to nie piłkarz).

Tu cały akapit o Małeckim

"Największy problem ma pan z Małeckim.

- Mam z nim problem komunikacyjny, bo jego angielski jest nawet gorszy niż mój polski. Ale lubię takich piłkarzy. Pokazał, że ma trudny charakter, ale też, że potrafi pracować. To fighter, a kibice uwielbiają go właśnie za jego niesforny charakter, choć czasem powinien być mniej wybuchowy. Ma dużo do powiedzenia, ale dopóki nie krzyczy na sędziów, nie robi głupstw, jest w stanie pomóc zespołowi. Jeszcze musi dojrzeć, by stać się zawodowym piłkarzem."

Wg mnie Maaskant nie uważa Małeckiego za słabiaka, wręcz przeciwnie
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując