Wyświetl pojedynczy post
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2010, 10:03
ja się cieszę, że co raz mniej osób Paljicia nazywa odpadem z Bundesligi Naprawdę widać, że stara się.
Jeżeli chodzi o trenera to myślę, że najbliższe porównanie będzie do tego co jest u nas i w...Legii. Do nas doszło dużo nowych zawodników i do Legii też. W obu drużynach spory zaciąg piłkarzy jest z zza granicy. Tu i tu są bariery językowe. Znacznie trudniejszą sytuację ma nasz Robert - po pierwsze przyszedł w trakcie sezonu, Skorża przed i przepracował całe przygotowania, po drugie Maaskant zastał już całą kadrę i nie miał na nią wpływu- Skorża jeszcze jak formalnie był związany z nami, to jeździł, oglądał i wybierał sobie kopaczy, po trzecie od nas odeszli czołowi kopacze, z Legii pozbyli się tylko tych najmniej przydatnych.
Podsumowując - jak popatrzymy na to z wysokości trybuny, to boli niestety - gra jest słaba, wyniki są średnie - jednak jak na drużynę będącą w przebudowie nie ma jeszcze tragedii. Tutaj potrzeba czasu i ze dwóch okienek transferowych. Przygotować drużynie taktycznie i fizycznie to jedno, a przygotować mentalnie to drugie - wydaje mi się, że mimo wszystko z jednym i drugim gorzej sobie radzą nasi rodzimi kopacze. Naszym piłkarzom niestety integracja kojarzy się bardziej z najebką niż wspólnym śniadaniem i i dlatego jeśli nie pomogą cywilizowane sposoby naprawienia sytuacji w zespole, to trzeba będzie kilku osobom podziękować w przerwie zimowej. I to jest główne zadanie dla duetu Maaskant-Valckx
Odpowiedz cytując