Cytat:
|
Niektórzy na forum uważają, że tylko nazwiska za min 3 mln EUR są w stanie uzdrowić naszą grę. Czasowo pewnie tak, ale wyobraźcie sobie, że ścigamy kilka gwiazd z zachodu, a na ławce trenerskiej mamy "polskiego fachowca". Po ok roku "gwiazdy" zbliżają się do poziomu ligi (czyt żenady) i znowu narzekanie, że trzeba nowych kupić... Przykłady: Edson, Kirm, Kriwec, a za niedługo pewnie i wyróżniający się jeszcze Rudnews.
|
Popieram. Dlatego uważam jak kilku innych forumowiczów, że Maaskant to jest najważniejszy i chyba najlepszy transfer minionego okienka. Mówi się, że drużynę buduje się od tyłu, a ja uważam, że drużynę zaczyna się budować od sprowadzenia budowniczego, inżyniera, który poprowadzi tą budowę, będzie wyznaczał trendy i kontrolował jej przebieg. I właśnie dlatego jestem w miarę spokojny, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Trzeba tylko po prostu poczekać, aż nasz fachura zrealizuje swoje pomysły na grę, wdroży je itd. Więcej wiary i spokoju ludzie. Musi być dobrze, bo liga jest słabiutka jak nigdy. Tutaj wystarczy postawić dosłownie przysłowiowe "dwa kroki do przodu" żeby znacząco wyjść przed szereg. Maaskant jestem pewien, że nam te "dwa kroki" wręcz gwarantuje. Potrzeba mu tylko czasu, zaufania i poparcia, bo każdy wie że jak presja go zacznie ogarniać, to nic nie zbuduje.
Pozdrawiam