Wyświetl pojedynczy post
lexm
Junior Member

Od: 03.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2010, 13:28
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
A ja smiem niestety tiwerdzic ze sa beldy w usyawieniu zespolu.

Pajlic absolutnie nie moze grac na obronie poniewaz nie ma do tego predyspozycji.On musi grac tylko i wylacznie na boku pomocy bo naprawde ma dobra szybkosc i niezla kiwe.
O reszczie obrony raczej prezmilcze.
Zurawski podwieszony za Brozek to bezsens poniewaz ogolnie wiadomo ze obecny Maciek a Maciek stary to klasa roznicy.
Na tej pozycji moglby zagrac Boukhari ktory gra na skrzydle a tam grac nie ma prawa.
Nie moze grac na boku zawodnik ktory nie biega,on ma bardzo dobra technike i pzreglad pola wiec powienien grac na srodku.
Zastanawiam sie czy jest sens grac tym ustawieniem bo napewno to nie jest ustawienie 4-3-3 tylko 4-2-3-1.
Nie mamy 3 napastnikow dobrej klasy tak naprawde wiec gramy dwoma mocno ofensywnymi pomocnikami na boku ale co z tego jakoni nie daja wsparia w ataku nalezytego.
Natomiast zawodnik podwieszony za Brozkiem powienien byc zawodnikem rozgrywajacym ,Zuraw nie ma takich predyzspozycji.

Ja bym to widzial tak:

Pomijajac bramke i obrone bo tak na chwile obecna nic nie wymyslimy mozemy zagrac tak:

4 pomocnikow: Malecki ew Rios,Sobol ew. Wilk,Boukhari ew Jirsak lub Gargula(pisze o nich tylko i wylacnie poniewaz nada u nas graja) i lewa Pajlic ew.Kirm.
2 napastnikow: Brozek,Boguski,Zuraw ew Rios czy Maly.

Pisze o takim zestawieniu poniewaz nie widze zeby system z tak naprawde 1 napastnikem a nie 3 sie u nas sprawdzal.
Gra dwoma defensywnymi pomocnikami ma sens tylko wtedy gdy przed nimi gra prawdziwy rozgrywajacy co ma tez tylko i wylacznie sens jak ten rozgrywajacy ma naprawde dobrych 2 skrzydlowych co wtedy ma sens przy grez 1 napastnikiem - niestety na chwile obecna to nie ma sensu.

Dlatego mysle o powrocie do 4-4-2 z pomocnikiem defensywnym i ofensywnym ,dwoch bocznych pracujacyhc w ataku i obrone i 2 napastniko koniecznie grajacyh w linii..

Tak to ja widze...

Popieram ale trener sobie eksperymentuje w stylu Holenderskim !!! Cóż nie każdy trener z zagranicy to wielki coach taka prawda !!
Odpowiedz cytując