Wyświetl pojedynczy post
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2010, 02:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Byłem zdania, że Kulawik zrobił wynik ponad ówczesny stan. Tu nie chodzi o to, że jest lepszy od Maaskanta, bo gdyby nie farfocel z Mielcarza też szału by nie było z punktami, ale zrobił więcej niż można było oczekiwać. Ogarnął ten pożar, posadził gwiazdki na ławce, próbował Rado.

Co przyjdzie nam z wejścia Garguły, który w ME sobie nie bardzo radzi? Co może wnieść do drużyny Łobodziński? Tak naprawdę - czy Kurto jest słabszy od Jovanicia, czy może po prostu tańszy? I - czy nie lepiej zamiast Żurawskiego wystawić kogoś, komu będzie się chciało biegać?
Nie, to nadal nie będzie drużyna na Mistrza, ale może przynajmniej będzie widać zaangażowanie?
To co dla nas wydaje się oczywiste w tamtym okresie było powodem kpin i narzekań ze strony większości na tym forum. Nigdzie nie twierdziłem, że Kulawik to dobry trener, bo sporo się musi nauczyć, ale aż żal było czytać w tamtym okresie forum i wpisy w stylu "Kulawik to dno nie trener" , "Kulawik to beznadziejny trener bo postawił na XXX zamiast na YYY" , "trener nieudacznik" - z perspektywy czasu wychodzi, że w paru kwestiach jednak Tomek miał racje.

Odnośnie ME miałem na myśli raczej piłkarzy w stylu Chrapka, Papieża czy Jelenia. Zdaje sobie sprawę, że poziom jeszcze nie ten, aczkolwiek przynajmniej oglądalibyśmy walkę , a kto wie czy gra przed taką publicznością i realna perspektywa wygryzienia ze składu Żurawskiego czy Sobola nie podziałała by na nich mobilizująco. I zamiast oglądać takie "widowiska" jak wczoraj , mielibyśmy mecz walki.

Odnośnie Maaskanta to sam nie wiem co o nim myśleć. Szukałem jakichś pozytywów , co się zmieniło na plus w klubie i chyba tylko wydłużenie czasu pracy piłkarzy można uznać za pozytywną zmianę. Z minusów też niewiele znalazłem, może te zmiany kompletnie dla mnie nieodgadnione Ja w każdym bądź razie wstrzymam się z oceną przynajmniej do rundy wiosennej i oby najbliższym okienku dostał piłkarzy, a nie trzeci sort z ciucholandu.
Odpowiedz cytując