|
Stadion Lecha nie podoba mi sie w ogole. Taki duzy betonowy moloch. Ogolnie wszystkie stadiony w Polsce charakteryzuja sie jeszcze jedna rzecza, a mianowicie zupelnym brakiem estetyki w zagospodarowaniu terenu pomiedzy murawa a trybunami. Gdy oglada czlowiek mecze z ligi angielskiej czy hiszpanskiej to tam wszystko zrobione jest elegancko. Konczy sie murawa, jest jeden rzad swiecacych reklam, za nimi jeden dwoch stewardow w zoltych kamizelkach i zaraz za nimi trybuny, pelna klasa, bardzo estetycznie i ladnie dla oka. W Polsce niestety wszystko zrobione jest tak wlasnie po polsku, czyli byle jak. Konczy sie murawa, jest rzad reklam, a za reklama nasrane wszystkiego co popadnie, stoja jakies samochody, pojazdy, kreca sie niewiadomi ludzie, porozwieszane sa flagi, kolejne rzedy reklam, fotografowie, stoja jakiech dmuchane atrapy, laweczki, krzeselka, i wiele, wiele innych rzeczy, ktore psuja tylko widok. Burdel na kolkach mozna byc powiedziec.
Dlatego wiekszosc polskich stadionow nigdy nie bedzie robic na mnie tak wielkiego wrazenia jak bardzo eleganckie i schludne, choc wybudowane lata temu, stadiony angielskiego. Po prostu wszedobylski polski burdel zabija dla mnie jakiekolwiek poczucie nowoczesnosci.
|