marcin19876 napisał(a):

1. w zadne obietnice ze strony wladz miasta wierzyc nie mozna, juz nie raz pokazali jakimi sa "profesjonalistami" i gdzie maja Kibiców Wisły.
2. nie podoba mi sie ze na nowym stadionie bede siatki, ogrodzenie na sektorze gosci,przy tak nowoczesnym stadionie i takim monitoringu takie ogrodzenie jest zbedne i bedzie zle wplywac na sam charakter stadionu.
3. gdzie sa odpowiedzi na kolejne interpelacje, dotyczące m. in. z tak ważna elewacja.
4. na kiedy jest szykowana decyzja na temat Operatora Stadionu.
5. czy jest planowane nadanie nazwy dla stadionu jak to jest na wszystkich stadionach zachodnich
6. czy planowane jest dodatkowe oswietlenie stadionu, celem polepszenia jego wizualiacji w nocy i pod czas stadionu.
|
2. tutaj mogą decydować przepisy w polskim prawie a na zachodzie jest inaczej
4. Operatorem ponoć ma być Sportfive, wydaje mi się że Wisła będzie mogła mieć również prawa do tego obiektu na zasadzie użytkowania tego stadionu, a firma zajmie się logistyką i organizowaniem imprez na tym stadionie czy działalnością komercyjną. Jakieś tam biura Wisła będzie mogła użytkować, ale sam nie wiem jak to będzie wyglądało.
5. z tego co słyszałem to raczej stadion będzie miejski, nie będą organizować przetargu na nazwę stadionu np. Dialog Arena czy PGE Arena. Po prostu miasto nie zamierza nadawać imienia stadionowi jakiemuś sponsorowi.
6. wykluczone jest montowanie dodatkowych masztów na dachu stadionu, może zostanie zainstalowane dodatkowe oświetlenie stadionu od zewnętrznej strony żeby ładnie prezentował się