Markus napisał(a):

|
Szczerze mówiąc, w ogóle nie wyobrażam sobie naszej obrony w tym meczu.
|
To po pierwsze
Markus napisał(a):

|
Mimo wielkiej niewiadomej, wolałbym też zobaczyć jako ofensywnego pomocnika Gargułę, niż cofniętego "emeryta" Żurawskiego. "Władca Muraw" pokazał, że dziś w tej roli jest słabiutki, ryzyka jeszcze gorszej jakości więc nie ma. Garguła może wyłącznie coś poprawić w stosunku do poprzednich spotkań.
|
Garguła ponoć nie błyszczy nawet w młodej... Poza tym, kiedy zagrał on ostatnio dobry mecz? W barwach Bełchatowa...? Już chyba lepiej wrzucić w to miejsce Boukhariego lub nawet Jirsaka. Z drugiej strony widziałbym Gargułę za Boukharim, jako takiego niby defensywnego pomocnika.
Markus napisał(a):

Moja propozycja" wyglądałaby następująco:
Pawełek - Branco,Sobol,Bunoza,Pi. Brożek - Wilk - Małecki, Burkhari,Palić - Garguła - Pa. Brożek
|
Hmm... Też myślałem o Sobolu, jako stoperze. Oczywiście nie jest, to jego pozycja, tym samym może być problem z trzymaniem linii spalonego, odpowiednim ustawianiem się, Sobolowi zdarza się głupio faulować, nie jest też specjalnie szybki żeby ewentualnie gonić napastnika. Jednak te same punkty programu oferuje Kowalski więc Sobol może być mniejszym złem. Proponujesz właściwie ustawienie 4-5-1, ja jednak skłoniłbym się do 4-2-3-1 (które też jest wariacją 4-5-1) lub 4-3-3. Na dzień dzisiejszy nie wygląda to najlepiej, ale do zimy może jakoś przebidujemy, a i w chłopakach pojawi się jakiś zalążek predyspozycji gry w tym systemie, który zimą Maaskant będzie rozwijał. Na teraz widzę, to tak: Jovanic - Cikos, Sobol, Bunoza, Branco - Wilk, Garguła - Kirm, Boukhari, Paljic - Brożek. W sumie w bramce, to mało istotne, i tak poziom bramkarzy prawie ten sam, uważam jednak, że Mariusz zawalił trochę przy bramce w Bełchatowie. Na stoperze niech będą Sobol i Bunoza. Dałbym szansę Kirmowi od początku, bo zagrać nie może Rios, poza tym ciekaw jestem jego współpracy z Boukharim.
Markus napisał(a):

|
Ewentualnie Kirm zamiast Garguły, na pozycji nie ofensywnego, a def. pomocnika.
|
Kirm jako defensywny pomocnik? W sumie ja wrzuciłem Gargułę