fialo napisał(a):

Prezentujesz typowo polską mentalność - dla Ciebie zawsze wszędzie musi być tanio, a w ogóle najlepiej to za darmo. Ok, potrafię to zrozumieć. Tylko proszę Cię nie płacz później w transferowym, że nie ma transferów, albo że sprowadzamy graczy za darmo, ok? Jak Ty chcesz płacić max 10 PLN(jeden kebab), za bilet to naprawdę nie mam słów. Kibic jest sponsorem własnego klubu i nie dziwmy się, że nie będzie transferów jak ceny będą na tak żenująco niskim poziomie.
Rozumiem ten przykład z ojcem i dwójką dzieci, ale czy naprawdę uważasz, że ojca - jeżeli kocha klub - nie będzie stać na sfinansowanie 3 karnetów? Załóżmy, że jest to średnia rodzina - t.j ojciec zarabia ok 3k, matka 2k, czyli razem mają na życie jakieś 2k miesiecznie odliczając opłaty itd. Czy nie sądzisz, że ojciec jednak szarpnie się na wydatek, nawet w wariancie extremalnym, trzech karnetów na E czyli 450 PLN ? Myślę, że jest to możliwe. Nawet wydanie kwoty do 600 PLN za te 3 karnety jest to przecież wydatek jednorazowy. Na Legii są bilety dwa razy droższe, a komplet na Amice udało im się bez problemu uzyskać. Da się?
Strasznie denerwuje mnie to polskie podejście, że wszędzie jest za drogo i nawet jak jest tanio to i tak jest za drogo.
|
Jesteś komplenie oderwany od rzeczywistości.