Temat: Bilety
Wyświetl pojedynczy post
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2010, 19:07
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Geniusz z Ciebie, czyli sugerujesz że ojciec lat powiedzmy 40 wraz z synami po 14 i 16 lat zapłaci za bilet np. na E 24 100-50 zł (razem) ? Powiedz mi jak, to podam dalej.
Teraz młodziez lat 13, która nie załapała się na bilety za 20 i 30 zł (bo wszyscy w Krakowie się nie załapią), co jej tanio zaproponujesz oprócz ogladania meczu w TV ? Oblicz ile to będzie kosztowało np. 2 braci.
Skoro wyżej podano Ci przykład, że za 50 zł. to były mecze na Wisle w Europejskich pucharach, a Ty uważasz, ze to tanio to powiedz ile wg. Ciebie powinny takowe kosztować gdy ponownie zagra w nich Wisła. I oblicz to dla wariantu ojciec i 2 synów. Wtedy powiedz czy to dużo czy mało.
Dla przypomnienia dodam, że bilet w Rzymie na mecz Lazio - Wisła kosztował mnie 10 euro.
Prezentujesz typowo polską mentalność - dla Ciebie zawsze wszędzie musi być tanio, a w ogóle najlepiej to za darmo. Ok, potrafię to zrozumieć. Tylko proszę Cię nie płacz później w transferowym, że nie ma transferów, albo że sprowadzamy graczy za darmo, ok? Jak Ty chcesz płacić max 10 PLN(jeden kebab), za bilet to naprawdę nie mam słów. Kibic jest sponsorem własnego klubu i nie dziwmy się, że nie będzie transferów jak ceny będą na tak żenująco niskim poziomie.

Rozumiem ten przykład z ojcem i dwójką dzieci, ale czy naprawdę uważasz, że ojca - jeżeli kocha klub - nie będzie stać na sfinansowanie 3 karnetów? Załóżmy, że jest to średnia rodzina - t.j ojciec zarabia ok 3k, matka 2k, czyli razem mają na życie jakieś 2k miesiecznie odliczając opłaty itd. Czy nie sądzisz, że ojciec jednak szarpnie się na wydatek, nawet w wariancie extremalnym, trzech karnetów na E czyli 450 PLN ? Myślę, że jest to możliwe. Nawet wydanie kwoty do 600 PLN za te 3 karnety jest to przecież wydatek jednorazowy. Na Legii są bilety dwa razy droższe, a komplet na Amice udało im się bez problemu uzyskać. Da się?

Strasznie denerwuje mnie to polskie podejście, że wszędzie jest za drogo i nawet jak jest tanio to i tak jest za drogo.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując