Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2010, 17:50
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
A po czym rozpoznajesz ten potencjał, dla mnie piłkarz ma taki potencjał jaki prezentuje na boisku. O ile wymienieni przez Ciebie Manu i Vrodljak jakoś tam się wybijają ponad przeciętność(chociaż ten drugi dużo mniej od pierwszego) to co z pozostałymi 16 zawodnikami(bo ławka też gra)?
Potencjał rozpoznaję po tym, gdzie i jak grali. Potencjał nie zawsze idzie w parze z teraźniejszą grą, mylisz to pojęcie z aktualn a formą. Nie wmówisz mi, że gdyby Vrdoljak, Manu czy Knezevic owego potencjału nie mieli, to byliby podstawowymi piłkarzami w swoich byłych klubach + Antolovic wybrany najlepszym bramkarzem w swojej lidze (vide Jovanic z Wisły). Czemu im nie idzie? Tego nie wiem (mam swoją teorię, że to duża wina Skorży, do którego nigdy nie miałem przekonania). Można tak samo gdybać o innych piłkarzach- dlaczego Paweł Brożek to nie ten sam piłkarz co 2/3 lata temu? Czemu współkról strzelców ligi Chinyama nie ma pojęcia o przyjęciu i dokładnym strzale w tym sezonie? Oni mają potencjał, którego nie wykorzystują, bo są w dołku (co jest tego przyczyną? Znudzenie ligą? Złe przygotowanie przez trenera do sezonu? Lenistwo? Nie wiem)

Myślałem, że rozmawialiśmy tylko o zakupionych piłkarzachy przez Legię. Jeśli chodzi o cały skład, to dobrym zawodnikiem (wykazującym potencjał)jak na naszą ligę jest Astiz, Rzeźniczak, Iwański (tylko chory na głowę), Chinyama (król strzelców ligi, chaotyczny, ale jak jest w formie, to strzela gole), Choto, Jędrzejczak, Kucharczyk. Wymieniłbym jeszcze Wawrzyniaka (reprezentant Polski, trochę pograł tych spotkań w PAO), ale aktualnie on jest tak tragicznie słąby, że wolę w klubie Komorowskiego niż jego. Przecież większość zawodników Legii gra w niej od kilku rund i jak dobrze wiesz, Legia od kilku lat mieści się w czołówce ligi. Więc potencjał jest.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 30.09.2010 o godz. 17:59.
Odpowiedz cytując