Belzebub napisał(a):

Ja nie mam słów do takich gosci jak ty..
Biletów po 20 zlotych nie ma w sprzedazy(wszystko abonamenty), zostaje tylko pareset sztuk niewykorzystane przez FC..
Czyli pozostaja bilety po 30 zlotych..Czy uwazasz ze wydatek 60 zlotych(2xmecz w miesiacu) to jest maly wydatek dla 14-19latka? Mało kto w tym wieku pracuje,a nie kazda mamusia moze dac 60 zlotych w miesiacu na mecze(tym bardziej ze wykreowany przez media wizerunek kibica, solidnie ja odstrasza od tego by poslac tam syna).To samo wypad rodzinny na łuk 120 zlotych(mama,tata,dwoje dzieci).. Dla Ciebie najtansze bilety moglyby byc nawet po 50 zlotych(tak wczesniej pisales), wiec albo juz pracujesz, albo jestes bananowcem..
Kraków jest specyficznym miastem, to nie Poznan gdzie pomimo stosunkowo wysokich cen na Salzburg przyjdzie dzis 42 tysiace. Pamietasz mecze UEFA u nas? Ile bylo ludzi na meczach z Tottenhamem,Interem,Hajdukiem,Sarragossa,Sevilla? Niby mega ważne mecze, a ludzi bylo dwa razy mniej niz w nastepny weekend na meczu ligowym..
Po oddaniu calego stadionu bedzie wiecej o te 3500 miejsc po 20 zlotych, to w jakims stopniu rozwiaze problem..Ale i na pozostale sektory klub bedzie musial dac umiarkowane ceny i dodac do tego kilka grup których obejmie znizka..Inaczej bedzie nas chodzic po te 16-20 tysiecy maks..
|
Nie pracuję, uczę się jeszcze ale specjalnie w wakacje pracowałem, żeby mieć m.in kasę na mecze Wisły. I obiektywnie uważam, że w porównaniu z innymi stadionami mamy za niskie ceny biletów. Bilety za 1 zł to sobie mogą być na parchy, niech plebs tam chodzi droga wolna. My jesteśmy Wisła, jeden z najlepszych klubów w Polsce, powinniśmy mieć ceny może nie na poziomie Legii, ale 20 PLN(!) za mecz Wisły Kraków to wg mnie gruba przesada! Trzy browary w lokalu, taka ma być cena za niezapomniane emocje z ukochanym klubem ? Katnet na całą rundę na d kosztował o ile się nie myle 180 PLN chyba. A tu nagle zjechaliśmy o 100 pomijając nawet, że meczy będzie nie 7 tylko 4, ale to i tak spora obniżka.
W dodatku mitem jest, że rodzina z dwójką dzieci musi płacić za bilety 200 PLN, bo zakładając nawet, że matka też pójdzie co jest raczej ewenementem, to dzieci wchodzą za darmo. Także bilet dla takiej rodziny kosztuje 100-50 PLN.