Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2010, 15:51
A propos faworyzowania Legii przez komisję ekstraklasy:

Cytat:
Podczas czwartkowego posiedzenia Komisja Ligi zadecydowała, że najbliższe dwa mecze Ekstraklasy trener Legii Maciej Skorża obejrzy z trybun. Przypomnijmy, że w trakcie ostatniego spotkania Legii z Lechem szkoleniowiec naszej drużyny został odesłany na trybuny przed rozpoczęciem drugiej połowy.

Po zakończeniu pierwszej połowy spotkania z "Kolejorzem" Skorża spierał się z arbitrem w sprawie czerwonej kartki dla Macieja Rybusa. Po meczu podczas konferencji prasowej opiekun Legii powiedził - Schodząc do tunelu, rozmawiałem z arbitrem i podzieliłem się swoimi wątpliwościami, co do ukarania Rybusa. Moja ocena była taka, że to była zbyt pochopna kartka. Nie używałem żadnych niecenzuralnych słów, więc nie rozumiem decyzji sędziego. Czwartkowa decyzja oznacza, że Maciej Skorża nie zasiądzie na ławce trenerskiej Legii w spotkaniach z Lechią i Widzewem.
Pewnie czytają to forum i chcą zatrzeć złe wrażenie ;D Ale na miejscu Lechii, to bym się obawiał, z Lechem graliśmy lepiej bez Skorży, niż ze Skorżą Chociaż może chodziło o brak Rybusa... Albo brak jednego i drugiego, może to tak jak z wejściem skorpiona w układ koziorożca, że muszą zajść oba takie zdarzenia, żeby Legia dostała kopa do przodu

Cytat:
Mówisz masz:
Jagiellonia, Korona, Wisła, Lech/Amica, Polonia/Groclin, Widzew i dajmy na to GKS Bełchatów. Ciężko sobie wyobrazić? Mnie to przychodzi łatwo.
A moim zdaniem żaden z tych zespołów nie daje na to gwarancji. Wisła gra słabo, Lech gra słabo i przegrał, Widzew nie radzi sobie z mocniejszymi ekipami, chociaż słabsze rozwala koncertowo. Polonia co raz bardziej zgrzyta. Zostają GKS, Korona i Jagiellonia, z których na żadną bym nie stawiał, że wytrzyma chociaż do jesieni w czołówce.

Mnie nie chodzi o to, że Legia jakoś ma gwarancje wysokiej lokaty. Mnie chodzi po prostu o to, że jakby rozpatrywać każdą drużynę indywidualnie, to się zawsze znajdzie multum powodów, dla których nie powinna mieć szans zajęcia miejsca w czołówce. Ty mówiłeś, że miejsce 5 dla Legii będzie sukcesem. Ja mówię, że jakby się uprzeć, to o każdej drużynie można powiedzieć, że miejsce 5 będzie dla niej sukcesem.
Legionista
Odpowiedz cytując