Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2010, 14:18
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Buziek_LG patrząc na sam potencjał (nie na aktualną grę, która jest daleka od iedeału) to nie powiesz mi, że tacy piłkarze jak Vrdoljak czy Manu nie mają (przynajmniej na papierze, bo o tym piszemy) szans na podbicie naszej ligi- mówimy tu o podstawowym piłkarzu mistrza Chorwacji i podstawowym zawodniku 5 czy 6 ekipy w Portugalii. Do tego całkowicie zagubiony Knezevic, który, żeby było śmieszniej też był podstawowym piłkarzem w swoim klubie- mistrzu Serbii- Partizanie Belgrad..
A po czym rozpoznajesz ten potencjał, dla mnie piłkarz ma taki potencjał jaki prezentuje na boisku. O ile wymienieni przez Ciebie Manu i Vrodljak jakoś tam się wybijają ponad przeciętność(chociaż ten drugi dużo mniej od pierwszego) to co z pozostałymi 16 zawodnikami(bo ławka też gra)?

felipe napisał(a):Wyświetl post
ToTylkoJa ci odpowiedział.

Manu, Mezenga, Cabral, Antolovic, Vrdoljak - zawodnicy z potencjałem zdecydowanie powyżej średniej ligowej, ba - powyżej dobrego ligowego poziomu. W cv każdego z nich móżesz znaleźć sporo przesłanek do optymizmu. To nie sa zawodnicy wypaleni, tylko w idealnym dla piłkarzy wieku, wręcz młodzi. To nie są odpady z II Bundesligi itp.
Manu - jw.
Mezenga - przeciętniak, Flamengo próbuje bo bezskutecznie sprzedać od 3.5 roku(czytaj od pół roku od podpisania 6 letniego kontraktu)
Cabral - mniej niż przeciętny, niedynamiczny, słaby strzał, słaby odbiór. Gratuluję Legii że nie skusiła się na dwuletni kontrakt za 800 tys$ i wolała go wypożyczyć
Antolović - wielkie ciało, zero warsztatu już wolę Kapsę czy Merde
Vrodljak - jw.

Ale nawet jeśli uznamy tą piątkę za talenty które eksplodują w najbliższych 3-4 miesiącach to gdzie reszta drużyny? Gdzie rezerwa? Gdzie zmiennicy?

Ja raczej rzadko się mylę w ocenie zawodników, ale jeśli się pomyliłem bo piszę moje zdanie o nich po raz 3 chyba, na forum.legialive,pl bardziej zapalczywi(czytaj nowi) użytkownicy chcieli mnie zjeść gdy napisałem po sparingu z Bordeaux że te wzmocnienia to pieniądze w błoto, to serdecznie każdego z tych grajków przeproszę. Na tą chwilę uważam że jeśli Legia zajmie na koniec lokatę od 5 do 8 miejsca to będzie można mówić o sukcesie. No ale to problem Legii, dla mnie ważne jest tylko by Lechia wygrała najbliższe spotkanie i na koniec nie patrząc się na nikogo była jak najwyżej w tabeli. Jeśli będzie na podium to wyśmienicie, jeśli będzie w pierwszej 5 to dobrze, jeśli będzie w top 14 to nieźle, inne miejsca to tragedia.
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 30.09.2010 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując