Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2010, 08:56
Niby po to zbiera się komisja, żeby ocenić czy Chavez zrobił to specjalnie, czy nie, bo niby jakaś tam kontrowersja jest. W sumie po to są. Tyle, że zdecydowanie się zgadzam, że akcja Vrdoljaka tym bardziej powinna być tematem, a nie była.

Cytat:
Manu, Mezenga, Cabral, Antolovic, Vrdoljak - zawodnicy z potencjałem zdecydowanie powyżej średniej ligowej, ba - powyżej dobrego ligowego poziomu. W cv każdego z nich móżesz znaleźć sporo przesłanek do optymizmu. To nie sa zawodnicy wypaleni, tylko w idealnym dla piłkarzy wieku, wręcz młodzi. To nie są odpady z II Bundesligi itp. Cieszmy się, że dotąd nie zgrali się jak nalezy, ale przecież nic nie trwa wiecznie...
Zazdroszczę Ci optymizmu i chyba nie ja jeden. Papiery może i kilku z nich faktycznie ma - przede wszystkim Vrdoljak, Kneżević i Antolović. Tyle, że drugi ledwo do 18 się łapie, a trzeci jest na skraju utraty miejsca w I składzie na rzecz Machnowskiego. Manu był wprawdzie podstawowym zawodnikiem ze środka ligi portugalskiej, tylko że liga portugalska to 4 drużyny na wysokim europejskim poziomie oraz reszta jako tło. Coś gdzieś niedawno czytałem, że najbogatsze drużyny ekstraklasy przebijają już kasą portugalskich średniaków - i w istocie, Legia płaci Manu sporo więcej, niż płaciło Maritimo. Niby więc podstawowy zawodnik z lepszej ligi, ale jednak z zespołu, który de facto gra na poziomie naszej Wielkiej Trójki gdy ta jest w solidnej formie. Mezenga i Cabral to już było losowanie. Niby z dobrych zespołów, ale pierwszy we Flamengo w ogóle nie grał, drugi w Velezie wchodził z ławki. No ale może jeszcze zadziałają jak trzeba, zobaczymy co będzie z Lechią.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 30.09.2010 o godz. 09:07.
Legionista
Odpowiedz cytując