Wyświetl pojedynczy post
Truman
Junior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2010, 19:11
A to moje zdanie na temat zawodników, którzy przyszli w ostatnim czasie do Wisły:

Jovanić – ten bramkarz potrzebuje ogrania, regularnej gry. Nie rozumiem dlaczego w ogóle broni Pawełek, skoro i tak w grudniu się z nim pożegnamy. Ogrywać Jovanica, a nie sadzać go na ławie po jednym czy dwóch słabszych meczach!

Paljić – udany transfer. Serce do walki, zmysł kombinacyjny, gość nie grał regularnie dwa lata w piłkę, a radzi sobie naprawdę dobrze. Pewnie, że zdarza mu się popełnić błąd (jak przy dośrodkowaniu Markiewicza z Koroną na 2-2). Liga niemiecka to dla niego na pewno za wysoki poziom, ale pierwszy skład Wisły już ma i nie zawiedzie, gdy regularnie potrenuje i pogra.

Bunoza – tego zawodnika nie czuję i nie wiem jak potoczy się jego kariera w Wiśle. Patrzę na niego i widzę, że jest przede wszystkim bardzo młody, a takie młodziaki w jeden sezon potrafią się tak rozwinąć, że są nie do poznania. Widać, że jest przyzwoity technicznie i że bardzo chce.

Cikosz – moim zdaniem to nadzieja Wisły. Takie piły jak gość potrafi przejąć w polu karnym, to nawet Baszczu nie dawał rady. Oczywiście, że zdarzają mu się wpadki, czy chaos w rozegraniu, ale ja bym go absolutnie nie przekreślał. Pamiętacie Diaza… Miewał udane mecze raz na trzy-cztery kolejki. Cikosz ma ciąg na bramkę, szybkość, technikę, potrzebuje łyknąć jeszcze taktyki i nabrać doświadczenia. Jednym okiem widać, że to nie jest polski tylko słowacki obrońca. Będą z niego ludzie.

Chavez – oj, tu to chyba nic ciekawego nie będzie. Obym się mylił.

Branco – może tak, może nie. Pół meczu to za mało na ocenę.

Boughari - klasa gość, na polską ligę to niebo a ziemia. Grał dwa mecze, a zrobił tyle co pozostali goście w siedem meczów. Absolutne numero uno wśród transferów. Niech tylko regularnie potrenuje. Dogranie Brożkowi z GKS, czy podanie do Żurawia z Koroną palce lizać.

Żurawski – jeszcze coś zrobi dla Wisły, ale w tej chwili nie jest to piłkarz na pierwszy plac.

Rios – super zawodnik, jak technika, jakie podanie! Trzeba cierpliwości. Liczyć się z tym że ze dwa lata ogrywania przed nami.

Dziewięciu nowych! To niemożliwe by od razu wygrywali mecze! Trzeba pamiętać, że większość zawodników dłuższy czas nie grała regularnie w piłkę.
Odpowiedz cytując