Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2010, 01:29
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ja tak sobie mysle ze Maaskant w tej chwili stoi na bardzo grubej gałęzi i niewiem jak mocna trzeba by ja piłować zeby z niej spadl.

Wg mnie do zimy ma testowac,próbowac ,poznawac lige i Wisłe ,potem Bogus moze cos kasą rzuci ,przepracowac solidnie przerwe i na wiosne jeden cel-Mistrzostwo i Liga ..Europejska ,a moze i Mistrzów?tu nie wiem
w kazdym razie do zimy to Maaskant ma okres ochronny z tym zeby k*** nie bylo wtop z Legią i co waznjsze z Cracovią ,bo kibice drugich klesk z nimi nie przetrawią.
Wierzę, że masz rację. Byłoby absurdem, gdyby Maaskant miał płacić za błędy Skorży, Basałaja, Kaspeczaka ( w tej właśnie kolejności ). Zwolnienie trenera, który dostał zbieraninę parapiłkarzy w trakcie rundy za słabe wyniki - to byłby już czysty debilizm, oznaczałoby bowiem, że zatrudniając go liczono na coś równie sensownego, jak tzw. "efekt nowej miotły". Parafrazując znany mem internetowy myślenie naszych włodarzy wyglądałoby wówczas następująco: Maaskant -> ->mistrzostwo Polski.

Z drugiej strony - scenariusz, w którym nasz trener leci po serii przegranych potrafię sobie wyobrazić, podpierając się kazusem Petrescu. Dość powiedzieć, że Kapka w klubie ciągle jest...

EDIT: "Gazeta Krakowska":
Basałaj napisał(a):
- Szybko musimy wrócić na wysokie miejsce w tabeli - zapewnia Bogdan Basałaj. - Oczywiście zdajemy sobie sprawę z tego, że trzeba dać trenerowi czas, ale też w Wiśle gra się w każdym meczu o zwycięstwo. Tutaj presja jest stała i wszyscy muszą to zrozumieć.
Chyba pośrednio mamy odpowiedź. Prezio zaczyna jak widać umywać ręce od wyników, to wszystko przez złych trenerów.
"W Wiśle gra się w każdym meczu o zwycięstwo." Co za kretyn - tak jakby w innych klubach grali o coś innego.

Niech może wypowie się na temat tych zajebistych transferów, które firmował własnym nazwiskiem, zamiast chrzanić o presji wyniku?!
A może poza czasem dać też trenerowi - bo ja wiem? - jakichś piłkarzy? Takich, o umieją naraz i biegać, i podawać, i strzelać, a nie - jedni mają siły biegać, ale są tak żenujący że to bez znaczenia, inni niby coś potrafią, ale na boisku najchętniej to by się położyli...

Ależ mam alergię na tego typa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.09.2010 o godz. 22:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując