St@chu napisał(a):

Kto potrzebuje? Jedni i drudzy... Z tym, że nie rozumiem utożsamiania użytkownika AS82 z kimś kto sika na znicze... Zapewne i mnie byś wrzucił do tej grupy. Nie rozumiem zarówno tych sikających na znicze, jak i tych modlących się do, jak powiedział klasyk, substytutu pomnika, rzekomo w imię chrześcijaństwa i wiary katolickiej.
Przechodząc obok owego krzyża za każdym razem spotykałem osoby starsze, które patrząc na tych sławetnych obrońców pukały się w czoło i próbowały podejmować z nimi jakąkolwiek dyskusję... Rozumiem jednak że na żołnierzy AK Twoim zdaniem monopol ma jedynie opcja broniąca... Można wiedzieć na jakiej podstawie? Poza tym że Kaczyński próbuje nam wmówić, że on i PiS to wyłączni spadkobiercy i AK i Solidarności i wszelkiej maści patriotyzmu?
A co do 300 mln długu dziennie, to za PiS ten dług także rósł każdego dnia o jakąś okrągłą sumkę. To prawda, suma ta była mniejsza, ale zapominanie przy tym, że obecnie sytuacja gospodarcza na świecie nijak się ma do szczytu wzrostu, jaki był za PiS to czysta demagogia...
|
Jak mam nie utożsamiać ? Skoro wysuwa argumenty tożsame z sikającymi. Modlących się nie do tylko O pomnik dla wszystkich Polaków, bo moim zdaniem niechęć do upamiętnienia tego co się stało to prawdziwa żenada.
Nie sądzę żeby jakiemuś żołnierzowi AK przeszkadzał krzyż albo pomnik upamiętniający jego kolegów. Spadkobiercą jest ten kto wyznaje podobne ideały Bóg Honor Ojczyzna. Sugerujesz ze spadkobiercą jest Komorowski któremu krzyż przeszkadza?
Jaka sytuacja gospodarcza na świecie? Co to ma do rzeczy. Od kiedy to Polska ma dodatni bilans handlowy żeby była zależna od sytuacji na świecie aż w takim stopniu. Że deficyt w dwa lata wzrósł z 17 mld do ponad 100 mld rocznie. To Ty uprawiasz demagogię, To jak stoi nasza gospodarka ZALEŻY W 80% od RZĄDU. Dlaczego dzień po wygranej PO w 2007 giełda w Warszawie poleciała na łeb? Do upadku banku w stanach było jeszcze 12 miesięcy. I nikt nie mówił o kryzysie. "Przyśpieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy". Wytłumacz mi to.