Orzeu,
Zacytowana przeze mnie twoja wypowiedź, że zawsze podajecie powód bana jest kłamstwem i tego trzymać się będę. Pierwszy z brzegu przykład - mój ostatni ban. Bez podpisu, bez powodu. To jest konkret, więc nie popełniłem oszczerstwa, co sugerujesz i za co grozisz banem.
To, że potem dopisałeś, że nie bierzesz odpowiedzialność za innych (notabene dopiero po zwróceniu uwagi przez picasso, że lekko mijasz się z prawdą

) w tym miejscu nie ma znaczenia - ja odniosłem się do konkretnej wypowiedzi, którą zacytowałem. Wybacz, ale lubię gdy ktoś pisze odpowiedzialnie - ja sie do takich osób zaliczam, od innych takiej postawy wymagam. Zwłaszcza od moderatora na forum. Także takie "precyzowanie" swojej wypowiedzi po kilku godzinach, zwłaszcza po zwróceniu uwagi (myślałeś, że kłamstwo przejdzie za pierwszym razem?) mnie nie rusza, raczej wzbudza politowanie. Wybacz, takie mam standardy, widać nie każdy je podziela.
Zaznaczam - nie wymagam uzasadniania bana. Dostałem, ok, nie protestowałem. Rejestrując się na tym forum wszak oświadczyłęm, że znam regulamin, który traktuje, ze moderator MOŻE się wytłumaczyć, ale nie musi. I taki stan rzeczy akceptuję, choć mam uwagi co do jego zasadności, ale to moja sprawa. Odnioslem się natomiast do kłamstwa. Wiem, że nie odpowiadasz za innych, ale to nie zmienia faktu, że skłamałeś.
Nie przepraszam, bo nie jestem chorągiewką - nazwałem sprawę po imieniu, a ty, jako "decyzyjny" tego forum, możesz postąpić wg swoich kompetencji. Rób co uważasz, ja swoje racje przedstawiłem, postronni ocenią.
Pozdrawiam.