Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2010, 20:51
Karherop - co mnie interesują te cyferki które tu wklejasz?Może kupimy Bońka, Late - Ci to dopiero mają występów.

Jak się ma potencjał to wypadało by go zobaczyć.Pokaż mi jeden mecz w ostatnim 1.5 troku który by ten potencjał pokazał.1 mecz który zagraliśmy zajebiście, tylko bez żartów w stylu 3-0 z Legią

Nie pokażesz bo takich meczów nie było, było natomiast kupę takich jak ten, kupę jeszcze gorszych - to tyle w kwestii potencjału który od dawna jest potencjałem widmo, widocznym tylko dla niektórych forumowiczów.Zaraz Ci wszyscy wyznawcy potencjału będą szczekać by wywalić Maaskanta, resztą już się zaczyna

Różnica z zeszłego sezonu a tego jest tylko taka że mieliśmy konkretną formację obronną która pozwalała wymęczać wygrane, teraz mamy obronę w rozsypce to nie wygrywamy.

Tarann napisał(a):Wyświetl post
Bzdura, zwłaszcza o braku marketingu. Trzeba zrozumieć że marketing jest częścią składową systemu finansowego klubu i jest sprawny wtedy kiedy generuje dodatkowe zyski ale w odpowiedniej proporcji do nakładów. Wisła nie jest czekoladką która ma sprzedać się w całej Polsce czy świecie w ciągłym cyklu który marketing ma zbudować tylko ma zadbać o wypełnienie pewnej ograniczonej przestrzeni ( zawartość stadionu, założony plan sprzedaży pamiątek i usług w dniu meczu, wzmacnianie marki, ułatwiające negocjacje z sponsorami ) W którym z tych celów pomoże wyklejenie całego Krakowa plakatami? A może inaczej o ile w stosunku do kosztu takiego działania zwiększą się w pływy i z jakim ryzykiem wiąże się taka inwestycja? Marketing działa poprawnie i nie ma żadnych podstaw żeby mówić że nie istnieje. Skupił się na usprawnianiu przekazu klub - kibic i wykorzystaniu novum postaci trenera i zawodników na dzień dzisiejszy to wystarcza ( pełny stadion nieźle rozchodzące się karnety ) a jeśli masz wątpliwości to polecam słowa Kafarskiego po meczu z Górnikiem:" Były w telewizji ostatnio ładne reklamy Lecha i Cracowi dzisiaj oglądaliście reklamę Lechii" ( 5:1 ).
Takiego kosmosu to dawno nie czytałem - To co zrozumiałem z tego pseudonaukowego bełkotu to to
-że 2 pół minutowe filmiki na youtube to wystarczająca forma reklamy i pokaz znakomitego marketingu
-że poinformowanie potencjalnych widzów o tym że można kupić mini karnet, jest zbyt kosztowne.Wiesz, nawet w drugiej lidze, gdzie czasem brakowało ciepłej ody, plakaty meczowe były na mieście.Teraz mi po latach w końcu ktoś mi objaśnił dlaczego tej wody brakowało...kasa po prostu szła na plakaty
-pokazem wspaniałego marketingu jest tez to że nie mamy sponsora ale za to wzmacniamy markę i mamy ułatwione negocjacje

Wolfy genialnie scharakteryzował politykę klubu która zamyka się hasłem - 'jakoś to będzie'.Tak samo jest i z Marketingiem - jakoś to będzie
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 26.09.2010 o godz. 21:08.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując