Wyświetl pojedynczy post
Sebo_TS
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2010, 18:32
murray napisał(a):Wyświetl post
Przejazd przez Węgry to istna bajka. Świetne autostrady, drogom krajowym nic zarzucić nie można. Nie chodzi tu nawet o asfalt. Widać chęć pomocy kierowcom - dobrze rozwiązane skrzyżowania. I przede wszystkim wykorzystanie do maksimum drogi. Chodzi mi o usuwanie zbędnych rowów, chodników. Z tym Budapesztem to trochę przesadziłeś, bo jadąc od południa, stałem z 10 minut przed Dworcem, ale potem rzeczywiście bezproblemowo. To i tak szybciej niż wjazd do Krakowa od strony Warszawy.
.
Delikatnie pokłóciłbym się z tą pomocą. Wjechałem w rejony przez Ciebie wspomniane, rejony dworca. Nawigacja mnie prowadzi "prosto" a tam droga rozkopana, zamknięta. Skręciłem w pierwszą uliczkę która była możliwa. Nie było żadnych znaków zakazów, ograniczeń. Nawigacja od razu przeliczyła i próbowała mnie wyprowadzić. Ale nie wyprowadziła bo zatrzymali mnie niebiescy. Wynik zatrzymania ? 300 Euro mandatu. Godzina 3 w nocy.... Twierdzili że nie zapięte pasy(wszyscy zapięte mieliśmy!), że wjechaliśmy w zakaz , że to strefa tylko dla autobusów i pojazdów uprzewilejowanych. Po 30 minutach tłumaczenia i próśb na szczęscie odjechałem z pouczeniem.....

A jeżeli chodzi o jazdę po autostradach itd. Bajka, i przede wszystkim kultura TIRowców którzy jadą tylko prawym pasem, z wyprzedzają tylko wtedy kiedy mają możliwość i nie będą utrudniać ruchu innym osobówkom. Nie to co u nas, gdzie pchają sie na chama.....
Powód: Godzina :)
Ostatnio edytowane przez Sebo_TS : 26.09.2010 o godz. 18:33.
WISŁA SKAWINA
Odpowiedz cytując