Wyświetl pojedynczy post
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2010, 15:54
Baala napisał(a):Wyświetl post
Nie chciało mi się tego bełkotu w całości czytać, ale tak z ciekawości spytam, który napastnik na świecie kreuje według ciebie gra?
twój post jest dokładna reakcją jaką się spodziewałem - brak jakiegokolwiek argumentu w celu wykazania swojej racji a mojego błędu, tylko czyste podważenie. Dyskusja polega na wymianie racji - ja podałem swoje, moich oponentów - co jest rzadkością na tym forum, po czym starałem się przekonać do swoich argumentów przykładami. Ja nie zakładam że mam rację, ja pokazałem zaobserwowane sytuacje i moją interpretację - a jak nie masz ochoty tego bełkotu czytać to nie rób. Ale wtedy nie odpowiadaj.

Baala napisał(a):Wyświetl post
Już pomine że tam gdzie Brożek przekłada sobie obrońce to ty piszesz brak dryblingu (nie każdy drybling to ruleta Zidane czy przekładaniec Cristiano Ronaldo) czy też tam gdzie Brożek zagrywa z pierwszej tak że ktoś wychodzi sam na sam ty piszesz czysta foramlność, a jak ktoś inny zagrywa tak samo do Brożka, a ten strzela ty na to "właściwie zasługa piłkarza XYZ"...
fajne że zagrywa z pierwszej czy umie podać koledze na sam na sam będąc przodem do bramki. Nigdzie tego nie neguję. Niestety, ja to uznaję za najprostszą część abecadła piłkarskiego, bo cały ambaras jest taki żeby do takiej sytuacji doprowadzić.
Przykłady. Przy której bramce zawinął obrońce i to był drybling? Mogę przyznac się do jednego - jeśli Paweł dostaję asystę z boku, mogłem napisać doskonałe podanie XYZ, co nie znaczy że to tamta osoba która wtedy asystuje tą akcję wykreowała, bo często tak nie było. Ona tylko dogrywała finalną piłkę. Pełna zgoda. Ale to nie fałszuje mojej tezy. Pokaż mi sytuację o której mówisz - i powiedz czemu wg ciebie ta sytuacja boiskowa została przez Pawła wykreowana. Pokaż w którym linku nawija obroncę. Ja nie wymagam przekładanek, mogą być slalomy między piłkarzami. Jak choćby to:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ancarczyk.html

albo nietypowe zagranie gubiące obrońcę jak Diaz tu:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...a_okazje_.html

W przeciągu dwóch sezonów nie było nic choć podobnego, Diaz ograł dwoma ruchami dwóch zawodników, w tym Hernaniego przez niektórych przymierzanego do Wisły. Gancarczyk obiegł po prostu dwóch zawodników i strzelił gola. Pokaz mi sytuację w której Brożek robi tak chociaż chociaż z jednym rywalem. Dostarczyłem ci materiałów, nie musisz siedzieć na necie i szperać dwie godziny jak ja - ale prościej pisać o bełkocie.

A powyższa sytuacja Diaza jest przykładem jak napastnik kreuje komuś sytuację prostym zwodem do tyłu a potem samym ruchem ciała myli obrońcę. Przykład piłkarza jakich na pęczki w ameryce południowej, do którego idealnie by pasowało "A kim ty ku*wa jesteś?" czy "Gdzie grałeś,co ty wygrałeś?" powiedziane przez gwiazdki naszej ligi.
Odpowiedz cytując