Wyświetl pojedynczy post
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2010, 11:09
Co do naszych bramkarzy to uważam, że Pawełek i Jovanic to podobna klasa. Na linii zdecydowanie lepiej broni moim zdaniem Jovanic(pewniejszy chwyt i leci dalej- wyciąga trudniejsze piły przy strzałach z dystansu), natomiast Pawełek ma tę zaletę, że nauczył się chodzić na ryzyku i czasami wyłapie coś nieprawdopodobnego szczególnie sam na sam. Jednak przypominacie sobie gola z Levadią w pierwszym meczu? mam wrażenie, że Jovanic podobną piłę wyciągnął teraz z Koroną pewnie parując na rzut rożny.

Moim zdaniem wydawanie kasy na Jovanica większego sensu nie miało. Ponieważ jednak już wydaliśmy a Jovanic nie prezentuje tego czego szukaliśmy to należy uznać, że milion złotych i pewnie dość spora pensja poszła na bramkarza rezerwowego, który od bidy może narazie grać jako podstawowy i puścić Pawełka bez przedłużania kontraktu. Dla innych klubów pewnie będzie zbawieniem i w meczach przeciw nam nie raz nam za skórę zajdzie, ale w dłuższej perspektywie jak zatrzymamy Pawełka to będziemy znowu skazani na bramkarza klasy Pawełka lub Jovanovica a ja chcę czegoś więcej. Nie zanosi się żeby Jovanic kiedykolwiek spełnił moje marzenia o wybitnym bramkarzu w Wiśle więc bye-bye Pawełek, narazie z przymusu (duża kasa na niego wydana) stawiać na Jovanica i szukać dalej!

Bye, bye Mariusz Pawełek!

Tracimy punkty jak traciliśmy, albo nawet bardziej niż przed przyjściem Żurawskiego, a Maskaant dalej na niego stawia. Jego żądło już uschło. On już nie ukąsi Lecha czy Legii. Do czego to prowadzi? Tylko do hamowania piłkarzy typu Małecki, Kirm, czy nawet Boguski.

Co by nie mówić to jednak jest to działanie na niekorzyść klubu w dłuższej perspektywie. Czy naprawdę Maaskant myśli, że nasze wyniki z Żurawskim w podstawowym składzie będą aż tak się różnić?...

Uważam, że jeżeli dzisiaj nie wygramy to czas odsunąć Żurawskiego na ławkę, choćby po to żeby nie hamować rozwoju piłkarzy, którzy mogą jeszcze dać Wiśle coś więcej. Chyba że Maskaant wogóle nie widzi Małeckiego, Kirma, czy Boguskiego w przyszłej Maskaantowej Wiśle.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 26.09.2010 o godz. 11:20.
Odpowiedz cytując