Wyświetl pojedynczy post
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.09.2010, 07:57
Ja powiem inaczej, nie chodzi tu o głupotę - ale jak ktoś jest tak zadufany w sobie i wyniosły, odpowiadając często w taki sposób, żeby poniżyć kogoś z kim się dyskutuje (np podważając jego intelekt) to znaczy, że chyba nie za bardzo dorósł do tego, żeby dyskutować.

Wolfy nie wiem w jaki sposób miałbym "zasłużyć" na twój szacunek? Przytakiwać i zgadzać się z wszystkim co piszesz? Szacunek powinieneś okazywać każdemu, nie ważne jak długo jest na forum, na jaki temat z Tobą dyskutuje i jakie argumenty podaje (chyba że jest to wybitna abstrakcja, ale to inna sprawa). Po kim jak po kim, ale od Ciebie należałoby się tego spodziewać.

Większość z naszych graczy ma potencjał piłkarski. 6 z tych, którzy grali z Koroną zdobyło mistrzostwo Polski, z czego 5 dwa sezony temu znacząco się do niego przyczyniło. Śmiało jestem w stanie stwierdzić - że oni potrafią grać. Doszło kilku nowych zawodników, część z nich zaznajomiona z zupełnie inną kulturą piłkarską niż ta w Polsce. Doszli też młodzi gracze z lig, które aktualnie mają większy potencjał niż nasza. Wiadomo, że przy takiej różnorodności nie jest łatwo od razu stworzyć dobrze grającą drużynę. Nie twierdze, że będzie rewelacyjnie - ale jestem przekonany, że w naszej grze będzie postęp, a od zimy ta drużyna będzie naprawdę zgrana. Ktoś powoływał się na przykład Magatha - w Schalke rozwalili mu obronę, sprzedając bodaj 3 czy 4 obrońców. On dostał 40 mln euro na nowych graczy. I posprowadzał nowych, zarówno do ataku jak i obrony. Takich, z powodu których pół forum by się jarało jak głupi. I co? I Schalke przegrało 4 pierwsze mecze. Ale Magath to Magath, on zrobi z nich drużynę, która bęzie w stanie pokonać najlepsze w Bundeslidze. Pokazał to niejednokrotnie. Wierzę, że jak damy czas Maaskantowi, to przy 2-3 dobrych wzmocnieniach składu w zimie będziemy w stanie tę ligę wygrać w cuglach. Bo póki co mamy tylko 3 punkty straty do Jagi - co się może zamienić w 0 już po tej rundzie - więc dystans nie jest niemożliwy do nadrobienia.
Odpowiedz cytując