Wyświetl pojedynczy post
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2010, 22:18
Wolfy, ciekawa teoria, nie wiem ile musiałeś ją wymyślać - według niej, to ile potrzeba graczy bardzo dobrych, żeby wygrać ligę? 4? 3? Bo nie znajduję sezonów w przeszłości, gdzie mielibyśmy wyraźnie silniejszą kadrę a jednak potrafiliśmy wygrywać. Ja uważam, że nowi gracze, czyli materiał do stworzenia drużyny nie został jeszcze obrobiony przez twórcę, za jakiego mam Maaskanta. Nawet z wybitnie słabszych graczy można zrobić bardzo dobrą drużynę jeśli narzuci się im dobrą taktykę (przygotowaną pod ich możliwości) i realizuje się ją z żelazną konsekwencją - patrz mistrzostwa Europy w Portugalii, gdzie Grecy - drużyna bez gwiazd (w porównaniu do innych drużyn tego turnieju), wyraźnie słabsza od drużyn typu Włochy, Hiszpania, Niemcy dzięki żelaznemu wykonaniu narzuconej taktyki potrafiła wygrać te mistrzostwa. I ja też wychodzę z założenia, że Maaskant wyciągnie z nich maksimum, gdy w pełni pojmą jego wizję i zaczną ją realizować. A że do tego potrzeba czasu, polecam uzbroić się w cierpliwość. Nie od razu Kraków zbudowano

PS. Wolfy miejże trochę szacunku do ludzi z którymi polemizujesz. Bo jak czytam twoje wypowiedzi, to nie dość, że nie brzmi to jak wypowiedź kibica Wisły (na forum jestem od dwóch lat, a nie wiem czy jestem sobie w stanie przypomnieć jakąkolwiek optymistyczną wypowiedź z twej strony - raczej jesteś mistrzem mrocznych opowieści) po drugie, masz wybitny kompleks wyższości i musisz udowodnić, że jesteś "mądrzejszy od innych":
Cytat:
Tak to widzę w skrócie i pewnym uproszczeniu. Mojego rozumowania nie będę tutaj przedstawiał, bo to już dla Ciebie za wysoko półka.
Polecam trochę przekory i szacunku do innych ludzi, gdyż wtedy, nawet jeśli się z Tobą nie zgadzają, to przynajmniej będą dotrzymane jakieś standardy normalnej dyskusji na poziomie.
Ostatnio edytowane przez TRNKRN : 24.09.2010 o godz. 22:30.
Odpowiedz cytując