Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2010, 22:00
janko04 napisał(a):Wyświetl post
Wolfy czyli twoje rozumowanie jest takie, że nasz skład to amatorzy nie umiejący kopnąć prosto w piłkę.
Nie, mój ogląd sytuacji jest znacznie bardziej złożony. Zaryzykuję stwierdzenie, że przekracza Twoje zdolności kognitywne. Spróbuję więc maksymalnie prosto Ci go wyłożyć, może coś się przebije.
Po pierwsze - oceniam nasz skład w skali ekstraklasy.

Mamy więc zawodnika bardzo dobrego - to Paweł Brożek.
Trzech obiecujących - Wilk, Małecki, Rios.
Trzech, o których trudno cokolwiek teraz napisać - Buokhari, Chavez, Branco.
Paru wypalonych - wiadomo o kogo chodzi.,
Masę przeciętniaków, którzy są solą ligi i o których wiadomo, że dobre mecze im się tylko zdarzają, tak czysto statystycznie.

Tak wygląda struktura ligowego średniaka - jak im się mecz ułoży, to dotrwają do chwalebnego końca, ale generalnie szału nie ma. Wymienność w składzie jest, ale tylko między nie wpływającymi na wynik przeciętniakami: wiadomo, czy zagra Łobo czy Kirm - jeden pies, bo obaj są maksymalnie bezproduktywni. Czy wystąpi Pawełek, czy Jovanić - raczej czysta estetyka, albo będziemy mieli emocjonujące wyjścia, albo taniec na linii. Są co prawda maniacy, którzy będą do krwi ostatniej udowadniali, że różnica jest i to zasadnicza, ale to już osobiste idiosynkrazje,

Tak to widzę w skrócie i pewnym uproszczeniu. Mojego rozumowania nie będę tutaj przedstawiał, bo to już dla Ciebie za wysoko półka.

P.S. Taka ciekawostka dla ambitnych - struktura drużyny broniącej się przed spadkiem wygląda podobnie, brak im tylko tego jednego dobrego zawodnika, który ciągnie to jakoś do przodu. Mam nadzieję, że nie będzie nam dane się o tym przekonać po zimowym okienku transferowym.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.09.2010 o godz. 22:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując