Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2010, 19:44
Szeroki skład 1 drużyny, z rozdziałem na polskich(po lewej) i zagranicznych(po prawej) piłkarzy. Podkreślone nazwiska, wskazują w/g mnie, albo rezerwowych na dziś, z uwagi na aktualny brak formy albo odstających od 1 składu, ukierunkowanego na puchary ( nie mylić z mistrzostwem Polski, gdzie wymagania są o wiele,wiele,wiele,wiele,wiele ..... mniejsze i nie tylko nasze "asy" są w stanie to mistrzostwo zdobyć ) .

Pawełek,Kurto--------------------------------------------- Jovanic------------
Burliga,Kowalski,Brożek----------------------------------- Cleber,Cikos,Bunoza,Chavez ,Branco ----------
Łobodziński,Garguła,Wilk,Sobolewski,Małecki--------- Ijrsak,Kirm,Pajlic ,Boukhari -------------
Boguski,Żurawski,Brożek--------------------------------- Rios-----------------

Moja 18-ka meczowa na dziś (wyjściowa jedenastka po lewej i rezerwowi po prawej ) :

Pawełek---------------------------------------------------- Jovanic
Branco,Brożek,Chavez,Cleber ------------------------Bunoza,Cikos
Sobolewski,Wilk,Boukhari,Pajlic--------- --------------- Kirm,Ijrsak
Brożek,Rios ----------------------------------------------- Żurawski, Małecki

Priorytety transferowe na zimę, to wyłącznie piłkarze na poziomie pucharowym i poza dyskusją należą do nich stoperzy oraz boczni obrońcy w pierwszej kolejności a reszta zależy od sprawdzenia sie w systemie gry Maaskanta ( najczęściej 1-4-3-3).

Uważam, że z klubu odchodzą wszyscy nieprzydatni i nie rokujący piłkarze na przyszłość.

Moja lista piłkarzy do odejscia :

odchodzą na 100 % -
Łobodziński,Ijrsak,Kowalski

odchodzą, jeśli nie staną na wysokości wymagań -
Garguła,Boguski,Kirm,Burliga

odchodzą z uwagi na wiek, najdalej latem -
Cleber,Sobolewski,Żurawski

odchodzą w zależności od sprawdzenia się w Wiśle lub możliwosci klubu do ich wykupienia -
Cikos,Branco,Chavez,Boukhari,Rios

Z bramkarzami jest nadal chora historia, gdyż, Jovanic póki co jest słabszy od Pawełka a ma pięcioletni kontrakt, podczas, gdy Pawełkowi kończy się kontrakt i to raczej w jego miejsce prawdopodobnie, znowu Wisła będzie poszukiwać bramkarza z prawdziwego zdarzenia

Warto ocenić przydatność obecnego trenera bramkarzy i speca od przygotowania motorycznego i być może wzmocnić te pozycje i nie tylko,w sztabie szkoleniowym. Podobnie, jeśli chodzi o trenerów ME, gdzie byłoby wręcz zbawienne, sprowadzić z Holandii speców od młodzieży.

Ciężkie zadanie przed duetem holenderskim, gdyż zbyt dużo mamy piłkarzy na poziomie poza pucharowym, który jest celem Wisły tego duetu oraz zbyt dużo piłkarzy ma status tymczasowy w Wiśle. Najważniejszym wydaje się stworzenie szkieletu drużyny pod jakąkolwiek stabilizację na poziomie wyższym niż obecny, bez której to względnej stabilizacji, nie ma szans na dobre wyniki sportowe i finansowe.
Ostatnio edytowane przez kot : 24.09.2010 o godz. 20:15.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując