Wyświetl pojedynczy post
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2010, 08:53
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Nie, nie robię sobie jaj. Nie trzeba grzebać w temacie transferowym, bo wystarczy tylko w moich postach, których za wiele nie ma. Uprzedzając Twój trud powiem Ci tylko, że już sprawdziłem i żadne takie sformułowania tam nie padły. Pisałem w skrócie tyle, że Pazdana nie zaszkodzi przetestować i że w związku z naszą ubogą wówczas kadrą mógłby być niezłym jej uzupełnieniem, czyli trzecim w hierarchii środkowym obrońcą lub alternatywą na pozycję defensywnego pomocnika. Pisałem też, że jest lepszy od Kowalskiego i na dzień dzisiejszy to podtrzymuję. Skończ więc z tym zmyślaniem.
no cóż tak z ciekawości zerknąłem w połowę tematu polityki transferowej i coś znalazłem:

....Podejrzewam, że jednak nie wiesz co on prezentuje. Pazdan to najlepszy defensywny zawodnik Górnika w ciągu dwóch ostatnich rund. Banaś strzelał wprawdzie więcej bramek, ale w defensywie (odbiorze, kryciu) Pazdan prezentował się jednak lepiej. Wyjątkiem były jego początki w ekstraklasie, gdzie Chinyama go ośmieszył. Od tamtego czasu, a zwłaszcza od czasu powołań do reprezentacji, zrobił jednak spory postęp i na pewno jest opcją, pod warunkiem jednak, że będzie on uzupełnieniem kadry i obok niego będziemy mieć jeszcze jednego środkowego obrońcę, po którego w razie czego będzie można sięgnąć. Na ten moment i tak ten transfer wydaje mi się średnio prawdopodobny, więc póki co wstrzymałbym się z wypieprzaniem Skorży na zbity pysk. ....
To nie miała być rekomendacja, nie zrozumiałeś mnie. Pazdan za Kasperczaka zaczął grać znacznie lepiej i obok Glika był bodaj najrówniej grającym młodym środkowym obrońcą spoza drużyn czołówki.
Widzę, że idziesz dalej w kpiny zamiast obiektywnie spojrzeć na człowieka. Jeden piłkarz nie decyduje o sile zespołu i Górnik spadł głównie ze względu na to, że nie potrafił niczego "skleić" w ofensywie. Aktualna niska pozycja w 1 lidze to z kolei efekt marnej dyspozycji strzeleckiej napastników Górnika, na co środkowy obrońca nie bardzo może mieć wpływ. Chcę przez to powiedzieć, że nawet z drużyn, które osiągają wynik sportowy poniżej oczekiwań można wyciągnąć ciekawych zawodników. Pazdan nie jest postacią pierwszoplanową, zatem ciężko żeby niektórzy dostrzegali dobrą robotę, którą wykonuje w defensywie. Poza tym zachowujecie się tak jakby Pazdan miał od razu grać w pierwszym składzie i być dla nas zbawieniem. Ja uważam, że to lepsze rozwiązanie niż Jop i razem z Kowalskim, Pazdan mógłby walczyć o miano 3 środkowego obrońcy, a przy okazji być również zabezpieczeniem dla pozycji defensywnego pomocnika. Czyli bardziej uzupełnieniem kadry, niż gwiazdą pierwszego składu, a podejrzewam, że jego ewentualne kupno, to byłby wydatek niewielki. No ale do transferu jeszcze daleko.
A czy któryś z wymienionej dwójki był na mistrzostwach europy? (chodziło o Polczaka i Wasiluka - przyp. mój)
To zależy od roli jaką miałby pełnić piłkarz. Jeżeli szukamy uzupełnienia kadry, to Pazdan będzie dobry, jeżeli równego konkurenta dla Marcelo i Głowackiego, to niestety trzeba będzie wybulić znacznie więcej. Bo w to, ze sprowadzimy drugiego Marcelo niestety nie wierzę.
Problemem jest znalezienie tego lepszego stopera z zagranicy. Na razie na Pazdana nic jeszcze nie wydaliśmy, więc czego konkretnie nie rozumiesz? Nie sprawdzi się, to pojedzie szukać klubu dalej.
W porządku, tylko obu sprowadzaliśmy chyba w innej roli. Obecnie szukamy raczej młodego stopera, następcę dla Głowackiego i poważnego konkurenta zarówno dla niego, jak i dla Marcelo. Krótko mówiąc trzeciego obrońcy, a Łobodziński i Gołos sprowadzani byli jako piłkarze, którzy od razu mieli wskoczyć do pierwszego składu......
To były Twoje posty w dyskusji z Wolfym - każdy może ocenić, czy jest to zgodne z tym o czym napisałeś w poście cytowanym na samej górze.
Gwoli wyjaśnienia nie piszę tego posta bo lubię jego czy nie lubię Ciebie - wstawiłem go ze względu na odzwierciedlenie faktów - wniosków nikomu nie każe wyciągać, każdy może zrobić to sam, a ja wolę postawić sie po stronie atakowanego zewsząd Wolfyego - bo w znacznej częsci sie z nim zgadzam.
pozdrawiam, bez urazy i bez odbioru
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując