Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2010, 15:20
szprotson napisał(a):Wyświetl post

A tego piłkarza, bardzo słabego kojarzysz super trenerze?
Strzela bramki w zasadzie tylko z pola karnego, co więcej po dobrym podaniu, bo w tymże polu karnym już mianąć rywala za bardzo nie potrafi, jedynie czasem wyprzedzić ( A minąć nie jest tożsame z wyprzedzić?)
no i fajnie, tylko że my nie mamy Kaki, Pirlo, Seedorfa, Ronaldinho. Bo jakbyś tego Pana którego wkleiłeś wstawić do innego zespołu, jego statystyki nie byłyby takie jakie miał w Milanie. Podobnie jak i Brożka gdyby grał w Arce Gdynia.

Oczywiście że musimy pamiętać o czymś takim jak typ napastnika, ale w Polskiej drużynie długo nie będzie wirtuozów w drugiej linii, więc wychodzi pytanie o sens gry na takiego napastnika. W lidze jeszcze ujdzie. Ale w europie już nie będzie przebacz, bo przy mizerii ofensywnej nie będzie piłek aby taki napastnik je wykańczał.
Koniec Off-topu, ja sobie zdaję że nie cofnę kijem Wisły i mam kontrowersyjne poglądy dla większości kolegów po szalu. Niech Brożek po prostu gra ku chwale Wisły jak najlepiej umie.

szprotson napisał(a):Wyświetl post
jedyne co mnie wk**wia to to, ze naogląda sie jeden z drugim Barcelony i potem będzie pisał ze nasi nie kiwaja, nie grają z klepki, napastnicy sami nie mijaja 20 chłopa i nie strzelają bramki.
a mnie to, że jak się ogląda nawet ligę słowacką to widać, że tam ktoś tą Barcelonę ogląda, i stara się przenosić pewne rzeczy na swoj grunt, oczywiśie w odpowiedniej skali. Nikt nie każe mu robić slalomy jak Messi, niech kiwnie jednego zawodnika będącego przed nim. Jednego. A potem niech w zamierzony sposób albo wykończy akcję, albo dokładnie poda. Bo w Polskiej lidze powtarzalność akcji i jest zamierzenie jest rzadkością. Ale przecież to Polska liga, to wystarczy za wymowkę. Tu nie trzeba biegać szybko, nie trzeba piłki przyjmować, nie trzeba znać podstaw dryblingu czy taktyki. Kibice wybaczą, wszak to nie Barcelona.

Dokładnie takie podejście jest przyczyną Karabachu, Levadii, Vetry, zwycięskich remisów z Maltańską drużyną.
Ostatnio edytowane przez witeq : 23.09.2010 o godz. 15:31.
Odpowiedz cytując