Wyświetl pojedynczy post
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2010, 15:05
Markus napisał(a):Wyświetl post
Moja ocena Chaveza bazuje na ocenie Maaskanta, który uznał, że jest słabszy od Clebera i Bunozy, obecnie mniej przydatny. On też to zrobił na podstawie „przesłanek”, „nie widząc go na oczy”? Oczywiście i jego osądy możesz podważać, Twoje prawo. Ale to tylko pokazuje, że to nie ja muszę się zastanawiać nad sobą.
Więc jest to właśnie ocena oparta na przesłankach, bo Maaskant nigdzie głośno nie powiedział, że Chavez jest wyraźnie słabszy od Bunozy czy Clebera - to jest Twoja nadinterpretacja. Powiedział natomiast bardzo stanowczo, że Chavez był źle przygotowany do sezonu i jak dotąd tylko nadrabiał braki. Dopiero przed meczem z Dolcanem Maaskant stwierdził, że Chavez prezentuje się już na tyle dobrze, że można dać mu szansę gry w meczu o stawkę od początku. Jak więc możesz pisać, że jest słaby, skoro raz, że nie widziałeś go na oczy w barwach Wisły, a dwa, że nawet nie wiesz czemu faktycznie do tej pory nie grał? I kto tu ma ustawiczne problemy z prawidłowym odczytywaniem sytuacji?

Markus napisał(a):Wyświetl post
To jest właśnie typowe dla Ciebie pomieszanie i krótkowzroczność. Bo nawet jeśli uznamy, że potencjał ofensywny jest nieco lepszy niż w ubiegłym sezonie, to jeszcze nie oznacza, że z ofensywą przestaje być źle, a wspomniani zawodnicy zapewniają jakość oraz kadrowe zabezpieczenie odpowiednie do walki o mistrzostwo Polski, a następnie godne występy w Europie.
Celowo napisałem, że mamy jeszcze dwa okna transferowe, żeby uświadomić Ci, że ocena aktualnego stanu kadrowego Wisły w kontekście europejskich pucharów jest nieporozumieniem. Chyba bowiem nie zdajesz sobie sprawy z tego jak wiele przez rok może się zmienić. Zwróć choćby uwagę na to, że w grudniu wygasają kontrakty Clebera i Pawełka, a jeśli właściwie odczytuję sygnały, które daje holenderski szkoleniowiec, to odejść też mogą Jirsak i Łobodziński. W czerwcu 2011 wygasają zaś kontrakty Sobolewskiego, Piotra Brożka, Chaveza, Branco i Żurawskiego a także wypożyczenia Cikosza, Riosa i Boukhariego. Zapewniam Cię, że trójka Boukhari, Brożek i Rios jest wystarczająca do tego by walczyć o mistrza, a do rywalizacji w pucharach, biorąc pod uwagę to, o czym wspominałem wyżej, może przystąpić już inna paczka.
Ostatnio edytowane przez Sopranos : 23.09.2010 o godz. 15:15.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując