Markus napisał(a):

|
Moja ocena Chaveza bazuje na ocenie Maaskanta, który uznał, że jest słabszy od Clebera i Bunozy, obecnie mniej przydatny. On też to zrobił na podstawie „przesłanek”, „nie widząc go na oczy”? Oczywiście i jego osądy możesz podważać, Twoje prawo. Ale to tylko pokazuje, że to nie ja muszę się zastanawiać nad sobą.
|
Więc jest to właśnie ocena oparta na przesłankach, bo Maaskant nigdzie głośno nie powiedział, że Chavez jest wyraźnie słabszy od Bunozy czy Clebera - to jest Twoja nadinterpretacja. Powiedział natomiast bardzo stanowczo, że Chavez był źle przygotowany do sezonu i jak dotąd tylko nadrabiał braki. Dopiero przed meczem z Dolcanem Maaskant stwierdził, że Chavez prezentuje się już na tyle dobrze, że można dać mu szansę gry w meczu o stawkę od początku. Jak więc możesz pisać, że jest słaby, skoro raz, że nie widziałeś go na oczy w barwach Wisły, a dwa, że nawet nie wiesz czemu faktycznie do tej pory nie grał? I kto tu ma ustawiczne problemy z prawidłowym odczytywaniem sytuacji?
Markus napisał(a):

|
To jest właśnie typowe dla Ciebie pomieszanie i krótkowzroczność. Bo nawet jeśli uznamy, że potencjał ofensywny jest nieco lepszy niż w ubiegłym sezonie, to jeszcze nie oznacza, że z ofensywą przestaje być źle, a wspomniani zawodnicy zapewniają jakość oraz kadrowe zabezpieczenie odpowiednie do walki o mistrzostwo Polski, a następnie godne występy w Europie.
|
Celowo napisałem, że mamy jeszcze dwa okna transferowe, żeby uświadomić Ci, że ocena aktualnego stanu kadrowego Wisły w kontekście europejskich pucharów jest nieporozumieniem. Chyba bowiem nie zdajesz sobie sprawy z tego jak wiele przez rok może się zmienić. Zwróć choćby uwagę na to, że w grudniu wygasają kontrakty Clebera i Pawełka, a jeśli właściwie odczytuję sygnały, które daje holenderski szkoleniowiec, to odejść też mogą Jirsak i Łobodziński. W czerwcu 2011 wygasają zaś kontrakty Sobolewskiego, Piotra Brożka, Chaveza, Branco i Żurawskiego a także wypożyczenia Cikosza, Riosa i Boukhariego. Zapewniam Cię, że trójka Boukhari, Brożek i Rios jest wystarczająca do tego by walczyć o mistrza, a do rywalizacji w pucharach, biorąc pod uwagę to, o czym wspominałem wyżej, może przystąpić już inna paczka.