Wyświetl pojedynczy post
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2010, 14:51
Baala napisał(a):Wyświetl post
To moze i ja sie powbawie. Oglądam po 2-3 mecze na kolejke i ci zawodnicy z poza Legii, Lecha, Polonii się według mnie narazie wyróżniają:

Sandomierski - 21 lat, a w tej chwili najlepszy bramkarz w lidze, nieźle zbudowany prawie dwa metry w dodatku po wywiadach robi wrażnie ułożonego

Cionek - twardy obrońca, taki młodszy (24 lata) Cleber, co to się nie patyczkuje z piłką i rywalem.

Jovanovic - Bośniak 25 lat, jak dla mnie transfer sezonu do Polskiej ligi narazie. Zrobił na mnie duże wrażenie od samego początku, najlepszy gracz meczu (Polonia-Korona i Wisła-Korona), za Sobolewskiego byłby idealny.

Sernas - już sześć bramek w lidze, co mnie w ostatnim w meczu zaskoczyło, to to że też potrafi dobrze podać i nie "sępi". W dodatku gra w kadrze w pierwszym składzie dzięki czemu nabiera ogrania międzynarodowego. Zdobył gola przeciwko Czechom w eliminacjach

Bruma - Arka w tym sezonie sprowdziła dwóch bardzo dobrych bocznych obrońców przez co straciła najmniej goli jak na razie w lidze. Bruma to Holender więc by sie z Maskantem szybko dogadał, 26lat prawy obrońca, a wiadomo że u nas problem jest z tą pozycją.
Bardzo ale to bardzo dobre typy, ta 5 faktycznie jest warta blizszego przyjzenia sie i zastanowienia czy aby nie pasowali do Wisly.

Od siebie do obserwacji dorzucilbym mlodego napastnika z Ruchu Chorzow, niejakiego Jankowskiego. W meczach w ktorych go widzialem widac bylo ze pilka lubi go poszukac a i On sam nie ma wiekszych kompleksow i nie brakuje mu odwagi. Oczywiscie to pilkarz nie odrazu na pierwszy sklad, ale z drugiej strony na zachodzie zawodnicy w Jego wieku nie raz decyduja o obliczu druzyny.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując