Wyświetl pojedynczy post
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2010, 14:12
Baala napisał(a):Wyświetl post
To moze i ja sie powbawie. Oglądam po 2-3 mecze na kolejke i ci zawodnicy z poza Legii, Lecha, Polonii się według mnie narazie wyróżniają:

Sandomierski - 21 lat, a w tej chwili najlepszy bramkarz w lidze, nieźle zbudowany prawie dwa metry w dodatku po wywiadach robi wrażnie ułożonego

Cionek - twardy obrońca, taki młodszy (24 lata) Cleber, co to się nie patyczkuje z piłką i rywalem.

Jovanovic - Bośniak 25 lat, jak dla mnie transfer sezonu do Polskiej ligi narazie. Zrobił na mnie duże wrażenie od samego początku, najlepszy gracz meczu (Polonia-Korona i Wisła-Korona), za Sobolewskiego byłby idealny.

Sernas - już sześć bramek w lidze, co mnie w ostatnim w meczu zaskoczyło, to to że też potrafi dobrze podać i nie "sępi". W dodatku gra w kadrze w pierwszym składzie dzięki czemu nabiera ogrania międzynarodowego. Zdobył gola przeciwko Czechom w eliminacjach

Bruma - Arka w tym sezonie sprowdziła dwóch bardzo dobrych bocznych obrońców przez co straciła najmniej goli jak na razie w lidze. Bruma to Holender więc by sie z Maskantem szybko dogadał, 26lat prawy obrońca, a wiadomo że u nas problem jest z tą pozycją.

Cała piątka to zawodnicy z dużym potencjałem. Sernasa, Sandomierskiego i Cionka biorę bez większych oporów tym bardziej, że nie są to zawodnicy za których trzeba zapłacić krocie. Co do Brumy i Jovanovicia to owszem widzę ich spore umiejętności i na pewno warto się im dokładniej przyjrzeć(w najbliższych kolejkach poświęcę im troszkę czasu).

Moim skromnym zdaniem, w polskiej lidze jest wielu ciekawych graczy, którzy znają już specyfikę naszej ligi, a co za tym idzie ich aklimatyzacja to mały problem. Oczywiście wiekszość userów zakrzyknie, że Ci co są w naszej lidze to słabi Polacy bądź obcokrajowcy trzeciego sortu, a ja odpowiem im, że my jesteśmy klubem trzeciej kategorii(przynajmniej w skali Europy) i na lepszych zawodników nie możemy sobie pozwolić. Przydki Kuby czy Marcelo jedynie potwierdzają ten smutny fakt.
Odpowiedz cytując