Filippo123321 napisał(a):

|
Fojut, Stachowiak, Labukas, Lukjanovs, Sawala, Celeban - to jakis zart? :E
|
A wyglądam na kogoś kto lubi żartować...?

Dajmy na to taki Sawala jest najlepszym zawodnikiem Polonii Bytom...ba, on w chwili obecnej gra znacznie lepiej niż Sobol i według mnie tak samo jak cała reszta przeze mnie wymieniona jest warty poddania go obserwacji.
cinekw napisał(a):

|
z tej listy co podał do Wisły nie nadaje się nikt. Poźniak i Sobota, ale za rok lub dwa. Reszta to ludzie którym wyszedł jeden mecz. Mogles dodać do tej listy Jopa
|
Za rok lub dwa to oni będą warci zbyt dużo bądź nie będą warci gry w Wiśle. Problemem naszego klubu jest to, że zaczynamy się interesować zawodnikami wtedy kiedy oni myślą już o wyjeździe za granicę. Dlatego też coraz mniej w naszych szeregach Polaków.
westersyl napisał(a):

|
Zabawne, że niektórzy z was podają nazwiska zawodników którzy kompletnie nie mają pojęcia o grze w piłkę jako kandydatów do gry w Wiśle a potem oceniają naszych grajków. Śmieszy mnie to, że gdy jakiś zawodnik zostanie pochwalony w Canale + to z automatu staję się kandydatem do gry w Wiśle.
|
Z całą pewnością nie mają tak dużego pojęcia o grze w piłkę jak Ty...
Nie wiem czy wiesz ale zawodników nie ocenia się na podstawie tego jak im wyszedł mecz, a na podstawie szeregu indywidualnych umiejętności...takich jak szybkość, wytrzymałość, technika, ustawianie się i wiele, wiele innych i na tej podstawie oceniam ich potencjał. Jedni mają większy, a inni mniejszy.
fanfan napisał(a):

|
Może niech najpierw Pozniak i Kupisz pokażą coś w tej ekstraklasie? Dwa udane mecze to na razie nieco za mało żeby przymierzać kogoś do Wisły. Z pewnością należy ich bacznie obserwować ale na transfer jeszcze za wcześnie a po drugie jeśli mieliby przyjść to ktoś musiałby odejść ,np. Guła i Boguski a oni swego czasu też mieli udane mecze i było ich znacznie więcej niż w wykonaniu Kupisza ,Pozniaka czy Soboty i też wszyscy piali z zachwytu . Gorzej jak naściągamy właśnie takich zawodników którzy zagrali kilka dobrych meczów a naszych piłkarzy oddamy za pół darmo i później będziemy żałować że w innym klubie błyszczą tak jak Niedzielan a my mamy leszczy którzy mieli jedną dobrą rundę. Odnośnie tej listy to nie wiem czy ktoś ją na serio tak podał czy dlatego że się nudził, piłkarze w większości z tej listy nie nadają się do Wisły. Może wybrałbym na dzień dzisiejszy tylko Sandomierskiego i Ukaha.
|
Człowieku, jak oni pokażą pełnię swoich umiejętności to wyjadą za granicę, zupełnie jak Lewandowski.
My musimy sprowadzać graczy z potencjałem, a już na pewno musimy ich obserwować, co zresztą podkreśliłem tuż przed podaniem listy. Twierdzisz, że Guła czy Boguski również byli ciekawymi zawodnikami itd. no więc powiem Ci, że Guła owszem miał duży potencjał ale zniszczyły go kontuzje, natomiast Boguski zawsze był i zawsze będzie namiastką piłkarza, a to dlatego, że nie posiada podstawowych umiejętności, których w jego wieku nie sposób nadrobić. I właśnie dlatego zawodników należy oceniać na podstawie umiejętności, a nie tego jak dobry/słaby mecz zagrali.
Dodatkowo jak czytam, że taki Sernas nie daje się do Wisły to jest mi słabo...w ataku mamy takich tuzów jak Żuraw(w obecnej formie), Boguski, a gardzimy zawodnikiem pokroju Litwina...no to fajnie.
Pamiętajcie, że obserwacje nie jest równa kupnu zawodnika ;P