Wyświetl pojedynczy post
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2010, 14:36
Markus napisał(a):Wyświetl post
Potencjał kadrowy Wisły nie wygląda dobrze. Ciągle osłabiana drużyna jedynie coraz bardziej potrzebuje porządnych transferów i wzmocnień.
Powiedzmy tak, defensywa została w znaczący sposób osłabiona, natomiast ofensywa została wzmocniona. W tamtym sezonie narzekaliśmy na to, że Wisła gra schematycznie i mało efektowna, a teraz dla równowagi będziemy narzekać na to, że tracimy za dużo bramek, ale pewnie też siłą rzeczy więcej będziemy strzelać (w dalszych fragmentach sezonu). Do formy wraca Brożek, a są też przecież Boukhari i Rios, czyli piłkarze na wysokim poziomie wyszkolenia technicznego i potrafiących grać nietuzinkowo. Główne zadanie naszego trenera polega więc na tym, żeby wdrożyć takie schematy rozwiązania akcji, żeby bramki zdobywało nam się możliwie jak najłatwiej, natomiast w defensywie, mimo, że jest kiepsko obsadzona, wydaje mi się, że mamy jeszcze pewne rezerwy i możemy lepiej bronić. Przede wszystkim Chavez nie grał do tej pory ze względu na to, że nie był do tego odpowiednio przygotowany. Wspominał o tym trener Maaskant, że piłkarz dopiero teraz nadrobił zaległości na tyle, aby móc go z czystym sumieniem wstawić do gry o punkty. Wydaje mi się więc, że brak gry nie wynika z jego słabości, tylko właśnie z braku przygotowania. Postępy z meczu na mecz robi Bunoza, więc wydaje mi się, że w ciągu kilku miesięcy treningów pod okiem Maaskanta ten piłkarz może osiągnąć odpowiedni poziom. Narzekamy na Cikosza, ale lepszy może okazać się Branco, który wkrótce ma podpisać kontrakt, a któremu doświadczenia odmówić nie można. Dodam jeszcze, że wraca Piotrek Brożek, który zastąpi występującego z przymusu na lewej obronie Paljicia. Tak więc na razie nie wieszczyłbym końca świata. Idealnie nie będzie, ale tragicznie też nie.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując