Zgadzam się z Tobą Marszałku, ale tu chodzi o jeszcze jedną rzecz. Aklimatyzacja. Nie wszystkim tak dobrze przebiega jak Riosowi, chociaż czasem zdaje mi się słyszeć, że to jest gracz z gatunku tych, którzy poradziliby sobie pod każdą długością i szerokością geograficzną. Z drugiej strony jest młody, perspektywiczny, pod ręką Maaskanta może stać się prawdziwą gwiazdą. Dlatego ten 1 milion euro, czy trochę więcej warto za takiego gracza dać, bo w perspektywie kilku lat ta suma może nam się zwrócić, a nie oszukujmy się, od przyszłego roku, gdy kilka klubów będzie miało nowe, duże stadiony, suma miliona euro nie będzie już niczym nadzwyczajnym w naszej lidze i żeby mieć jakiekolwiek szanse by konkurować z innymi drużynami, będziemy musieli częściej sięgać po takie właśnie sumy.
Cytat:
Milion euro dla Riosa heheheh .... w życiu nie dadzą tyle .... w ogóle mogę się mylić ale przesadzie z podnietą na tym piłkarzu gostek nie powąchał trawy na boiskach 1 ligi argentyńskiej bo byl za słaby fizycznie i taktycznie ...
Co do trenera to widać że mu sie Holandia z Polską pomyliła i nie rozumie paru rzeczy !!!! Nie czarujmy się rozbicie obrony to jest gwóźdź do trumny tej drużyny !!! Ot co ... Pamiętam to 8 miejsce ale to zmobilizowało drużynę w przyszłym sezonie doszedł Kosowski sezon życia Miał Żieńczuk ... Były Skrzydła Były obrona .. był atak z Brożkiem a teraz nie ma żadnych przesłanek na to że oni są w stanie zrobić krok w kierunku miejsc od 1 do 3 nie ma .... Podstawa sukcesu u nas to powinna być zorganizowana gra obronna bo nie mamy czym straszyć z przodu z względu na brak skrzydłowych i napastnika z ustabilizowaną formą ( liczę tu tylko na Pawła Brożka on może zaskoczyć jeszcze ) ... TYLKO JA SIĘ PYTAM JAKI KLUB SPRZEDAJE 2 NAJLEPSZYCH OBROŃCÓW W POLSKIEJ LIDZE PLUS DWÓCH SOLIDNYCH I CHCĘ LICZYĆ NA JAKIEŚ SUKCESY ! NIE MA PODSTAW DO TEGO ! ... TERAZ NIKT SIĘ WISŁY JUŻ NIE BOI WSZYSCY NAPIERAJĄ BO WIEDZĄ ŻE MAMY SZROT W OBRONIE I TAK ŁATWO TO WYKORZYSTAĆ !!! NIE MA PRZYPADKU W TYM CO MAMY A WSZYSTKO TO ZASŁUGA BASAŁAJA !!!! I ROBIENIA Z WISLY MARKETU PROMOCYJNEGO !!!! TAKĄ POLITYKĘ OBRAŁ TEN PAN !!!!
CO TO JEST RUDNEVS - KOLEGO 3 GOLE JUVENTUSOWI NA WYJEŹDZIE TO JEST JEGO POTENCJAŁ IDEALNIE TRAFIONY TRANSFER ... TO NIE BYŁ PRZYPADEK .....
W LECHU ZASTĄPIONY BDB PIŁKARZA INNYM BARDZO DOBRYM W NAPADZIE A POPATRZCIE KIM U NAS ZASTĄPIONO OBROŃCÓW... WIDAĆ TAM POMYSŁ NA TO BY JEDNAK PRZY TEŻ MAŁYCH FUNDUSZACH JEDNAK COŚ ZBUDOWAĆ ( tam scouting nie próżnował ) A CO U NAS JEST ? ŁAPANKA W OSTATNIEJ CHWILI W OBRONIE ....
A JUŻ TOTALNYM NIEPORZUMIENIEM JEST DLA MNIE TRANSFER ŻURAWIA CZY BOUKARIEGO ....
Obaj świetni piłkarze ale parę lat temu 5-6 teraz jak to mówią odcinają kupony przypuszczam że zmęczyło ich odpowiednia dieta i przygotowanie do meczu. Jeślli Boukari nie łapie się do średniaka ligi tureckiej a Żurawowi dziękują na Cyprze bo nawet tam mają lepszych to jeśli oni mają pociągnąć grę Wisły na odpowiedni poziom to halo...... chyba coś tu nie gra ....... Jestem rozczarowany bo prawda jes taka że w bardzo przeciętnej lidzę Polskiej z drużyny z poziomu 1-2 zrobiono team na miejsca 4-8
|
Kolego, nawet Jirsak strzelił bramkę Tottenhamowi. Czy Ty naprawdę nie rozumiesz, że gracza ocenia się przez pryzmat sezonu, a nie jednego meczu? Wiśle też raz wyszedł mecz z Barceloną? I co z tego? Ani wtedy, ani dziś nie znaczyliśmy wiele, na europejskim podwórku. Widać brak Ci konstruktywnych argumentów, więc powielasz ten sam podniecając się jednym czy dwoma meczami.
Po drugie to nie Maaskant rozbił obronę, więc do niego nie można mieć o to pretensji. Kolejne pudło w twoim wydaniu.
Co do Riosa, zagrał w kilkudziesięciu meczach w ekstraklasie argentyńskiej, która jest niewiele słabsza od brazylijskiej (a z tej wyciągnęliśmy Marcelo, który przecież przez pierwszą rundę jakoś nie zachwycał - a też rozegrał kilkadziesiąt meczy w brazylijskiej ekstraklasie). Jesli chcesz gracza, który regularnie gra w River Plate, wywal 10 milionów euro, a jeśli nie masz tyle, to nie gadaj głupot. Takie sumy jeszcze długo się w naszej lidze nie pojawią.
Co do Żurawia zgadzam się, że można być rozczarowanym jego postawą, ale Boukhariego nie masz co oceniać. Jeśli miał się załapać do średniaka ligi Holenderskiej (NAC Breda go chciał przed sezonem - ale nie mieli kasy) to o czym my mówimy. Twój ukochany Rudnevs miał 1 dobry sezon w lidze węgierskiej, która od przywoływanej przez ciebie tureckiej jest duuużo słabsza. Do tego wchodzi jakiś konflikt z trenerem, więc nie dziwne, że Boukhari grał mało.