Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2010, 15:19
witeq napisał(a):Wyświetl post
aha czyli Brożek w dobrej formie to Brożek który nie zepsuje idealnych sytuacji wypracowanych przez kolegów? To ja dziękuje za takiego napastnika.

Napastnik w takim ustawieniu też jest zmuszony brać grę na siebie, trzymać piłkę, kreować akcje zawodnikom cofniętym. Paweł tego nie robi, i dopóki nie zacznie, nie pochwalę go za te bramki. Bo one były wynikiem gry zespołu, a nie kunsztu Brożka.
Nie do końca mogę się z Tobą zgodzić. Brożek prezentuje się znacznie lepiej niż jeszcze w tamtym sezonie albo na początku tego sezonu. Oczywiście wysunięty napastnik ma więcej zadań niż tylko strzelanie i Paweł stara się wykonywać te zadania. Wprawdzie jeszcze nie jest to czego od niego oczekujemy ale jesteśmy na dobrej drodze. Najważniejszym zadaniem wysuniętego napastnika jest wykańczanie akcji kolegów i strzelanie bramek - i ostatnio Paweł właśnie to robi. Po za tym Paweł wychodzi do gry (jeszcze troszkę za rzadko) ,od czasu do czasu weźmie na siebie ciężar gry, zastawia się , zgrywa , wykłada piłkę do kolegów , czyha na piłki zagrywane na wolne pole, myślę że ostatnio wygląda zadowalająco i mam nadzieję że z czasem będzie jeszcze lepiej. Jeszcze co do gry wysuniętego napastnika to Brozio nie ma 1.90 wzrostu i nie jest zbyt silny fizycznie więc ciężko wymagać od niego by przepychał się z obrońcami , walczył bark w bark z znacznie silniejszymi od siebie ale on ma inne zalety które musi wykorzystywać. Ja jako wysuniętego wolę Brożka od jakiegoś drągala który jest wolny jak żółw i tylko potrafi się zastawiać a takiego sprowadzić to żadna sztuka ,np.Beto,Radovanović, Mezenga, Tchibamba,itp. Co innego znaleźć jakiegoś dobrego, wysokiego ,silnego napastnika ale liczę ,że Holendrzy kogoś takiego wyszukają kto porządnie porywalizuje z Broziem o miejsce w 11.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 21.09.2010 o godz. 15:33.
Odpowiedz cytując