Wyświetl pojedynczy post
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2010, 14:52
Marcin(L) napisał(a):Wyświetl post
Hmm dlaczego? Szczególnie o Legię pytam bo bardzo podobna wielkość. Chodzi Ci o wrażenia estetyczne czy może funkcjonalność itp?
P.S. Także nie wpadłem na pomysł, że ten niewyraźny napis to przez megafon
Stadion Lecha jest ciekawy architektonicznie, ale imho ma za duże trybuny za bramkami w stosunku do trybun bocznych, sporą ilość miejsc o ograniczonej widoczności, słabą cyrkulacje powietrza i nasłonecznienie, przez co trawa gnije tam non-stop. Jest więc ładny wizualnie, ale mniej funkcjonalny niż stadion Wisły.

Stadion Legii jest funkcjonalny, ale nie podoba mi się zupełnie jego "tymczasowość" i tandetna (z wyglądu) konstrukcja - "szmaciany" dach, brak elewacji, dziury pomiędzy trybunami a dachem, widok stopnic od spodu jak na stadionie w Kielcach. Akustyka jest też gorsza niż na Wiśle. Dosyć dokładnie go pooglądałem, bo mam biuro w pobliżu.

Ogólnie uważam, że stadion Lecha cierpi na podobną chorobę co stadion Wisły - widać, że był budowany na raty, i w Krakowie wyszło to ostatecznie chyba lepiej. Natomiast stadion Legii mniej mi się podoba wizualnie, ale to kwestia gustu i rozumiem, że ktoś możę mieć inne zdanie. Na stadionie Wisły tez oczywiście nie jest super, ale naszą elewacje można wytynkować/wymalować itp, a na Legii już elewacji nigdy nie będzie.

Generalnie wszystkie stadiony są zajebiste, w porównaniu z tym co mieliśmy jeszcze rok temu, więc nie ma co narzekać.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując