Marcin(L) napisał(a):

Hmm dlaczego? Szczególnie o Legię pytam bo bardzo podobna wielkość. Chodzi Ci o wrażenia estetyczne czy może funkcjonalność itp?
P.S. Także nie wpadłem na pomysł, że ten niewyraźny napis to przez megafon
|
Stadion Lecha jest ciekawy architektonicznie, ale imho ma za duże trybuny za bramkami w stosunku do trybun bocznych, sporą ilość miejsc o ograniczonej widoczności, słabą cyrkulacje powietrza i nasłonecznienie, przez co trawa gnije tam non-stop. Jest więc ładny wizualnie, ale mniej funkcjonalny niż stadion Wisły.
Stadion Legii jest funkcjonalny, ale nie podoba mi się zupełnie jego "tymczasowość" i tandetna (z wyglądu) konstrukcja - "szmaciany" dach, brak elewacji, dziury pomiędzy trybunami a dachem, widok stopnic od spodu jak na stadionie w Kielcach. Akustyka jest też gorsza niż na Wiśle. Dosyć dokładnie go pooglądałem, bo mam biuro w pobliżu.
Ogólnie uważam, że stadion Lecha cierpi na podobną chorobę co stadion Wisły - widać, że był budowany na raty, i w Krakowie wyszło to ostatecznie chyba lepiej. Natomiast stadion Legii mniej mi się podoba wizualnie, ale to kwestia gustu i rozumiem, że ktoś możę mieć inne zdanie. Na stadionie Wisły tez oczywiście nie jest super, ale naszą elewacje można wytynkować/wymalować itp, a na Legii już elewacji nigdy nie będzie.
Generalnie wszystkie stadiony są zajebiste, w porównaniu z tym co mieliśmy jeszcze rok temu, więc nie ma co narzekać.