Wyświetl pojedynczy post
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2010, 11:18
Mi się wydaje, że postawa Kirma to wypadkowa jego charakteru, a także jego ustawienia na boisku. Są piłkarze, którzy po kilku treningach w nowym klubie zjednują sobie wszystkich, którzy błyskawicznie wpasowują się w taktykę tej drużyny i od razu błyszczą. Są również piłkarze, którzy potrzebują czasu aklimatyzację, a także muszą czuć wsparcie trenera i kolegów z zespołu. Oczywiście nie jestem zwolennikiem takich zawodników, których należy prowadzić za rączkę, ale mimo wszystko wydaje mi się, że po prostu nas nie stać na to, aby nie spróbować wykorzystać, wykrzesać potencjału z Kirma. W Wiśle za mamy za mało klasowych zawodników, aby tak lekką ręką pożegnać Andraża, który to już wielokrotnie w reprezentacji pokazywał, że jest piłkarzem międzynarodowego formatu.

Może warto, aby ktoś zasugerował Maaskantowi, aby spróbował w kilku meczach ustawić Kirma na pozycji defensywnego pomocnika lub ewentualnie na prawej obronie. Gdyby ten eksperyment wypalił , to mielibyśmu gotowego następce Sobola, który dysponuje lepszą szybkością, większą wydolnością, lepszym podanie i strzałem z dystansu.

Szkoda by było zmarnować tego chłopaka, gdyż jest to skrajnie inny przypadek niż Łobodziński, Boguski czy Garguła.
Odpowiedz cytując