Titto napisał(a):

Ewentualne wzmocnienia:
-Jeśli mielibyśmy opierać się też na graczach polskich to tak:
Grzegorz Bartczak - prawy obrońca - 25 lat - Zagłębie Lubin.
Krzysztof Bąk - prawy obrońca 28 lat - Lechia Gdańsk.
Dotychczas w Lechii się sprawdzał mógłby się przydać słabszy od Cikosa raczej nie jest.
Marcin Kowalczyk - prawy obrońca - 25 lat - FK Moskwa
Etatowy reprezentant polski, ale to solidny boczny obrońca można by było go kupić.
Dariusz Dudka - boczny obrońca, defensywny pomocnik, boczny pomocnik - 28 lat - Auxerre
Były gracz naszego klubu już w zimie powinien opuścić zespół, gdyż nie gra tam w podstawowym składzie. Równie wszechstronny jak Diaz i może grać na takich samych pozycjach jak on.
- Zagraniczni piłkarze grający w ekstraklasie
Dudu - lewy obrońca - 25 lat - Widzew Łódź
W dobrej formie. W Widzewie poczyna sobie naprawdę bardzo dobrze.
Ukah - Środkowy obrońca - 26 lat -Widzew Łódź
"Silny defensor" za sobą ma już kilka udanych występów wskoczył do składu w miejsce Bieniuka i prezentuje się lepiej od niego.
Mido - boczny obrońca - Jagiellonia Białystok
Obecnie kontuzjowany, w Jagielloni grał naprawdę nieźle jak wyzdrowieje moglibyśmy go wykupić.
|
Szczerze mówiąc nie pamiętam by Dudi grał kiedyś na boku pomocy

Co do teoretycznych wzmocnień to też podam kilka przykładów z Polski które jak uważam za ciekawe :
-bramka Sandomierski ( myślę że byłby u nas nr 1 - tylko potrzeba dobrego trenera, Jovanić też by na tym skorzystał)
-prawa obrona -wszyscy podają Bartczaka, Kowalczyka czy nawet Bąka ale myślę że jest piłkarz w naszej lidze który bije ich na głowę w ofensywie a i w defensywie jest pewny, chodzi oczywiście o Deleu.
-środek obrony - zgodzę się z Tobą co do Ukaha - silny, zdecydowany, dosyć szybki , doświadczony, dobrze wyprowadza piłkę , jako rezerwowy i alternatywa dla podstawowych stoperów byłby idealny.
-środek pomocy - może Gol ale do niego nie jestem przekonany i raczej Bełchatów krzyczałby wysoką cenę jak to mają w zwyczaju, ewentualnie można pooglądać za granicą Krychowiaka czy Cywkę - myślę że chcieliby już wrócić do Polski ponieważ z pewnością myślą o Euro2012.
-skrzydło - ciekawymi zawodnikami są z pewnością Kupisz i Sobota ale jest troszkę za wcześnie by ich przymierzać do Wisły ponieważ dopiero zaczynają z ekstraklasą i jeszcze za dużo nie pokazali ,i są zagadkami czy rozwiną się czy będą takimi drugimi Januszami Gancarczykami z dobrą rundą, za granicą można spróbować z Janotą który kiedyś chciał przejść do Wisły, ciekawym piłkarzem jest też Sernas i przy ustawieniu z jednym wysuniętym napastnikiem widziałbym go właśnie na skrzydle tylko czy on byłby wzmocnieniem Wisły? Nie wiem.
Jeszcze w Polsce jest kilku obiecujących piłkarzy ale na razie po tych kilku meczach ciężko ocenić czy przydaliby się Wiśle czy nie. Po rundzie jesiennej będziemy dużo mądrzejsi i mam nadzieję że Wisła będzie ściągać piłkarzy jakich potrzebuje a nie takich jacy są dostępni.