Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2010, 08:47
BronekTS napisał(a):Wyświetl post
Nie wierze. Skoro my jesteśmy ligowym średniakiem, czyli uznajmy miejsca od 7-9; podaj mi 6 lepszych drużyn od nas... Górnik Zabrze ? Polonia z Jagą ? A może Legia z Lechem ?
Niekoniecznie lepszych, bardziej - na podobnym lub lepszym poziomie - Jagiellonia, Amika, Bełchatów, Korona, Polonia W. ( tyle, że Wojciechowski robi tam dobrą robotę ). Oczywiście, jesteśmy też w zasięgu pozostałych drużyn, jak każdy z tej listy zresztą ( może za wyjątkiem Legii i Cracovii obecnie, one walczą między sobą o miano najgorzej poukładanej drużyny ).

Ja wiem, że do niektórych nigdy nie dotrze, ale taka Korona ma lepszą obronę, podobnej klasy pomoc i porównywalny bądź lepszy atak ( dzięki formie Niedzielana ).

Niektórzy uważają, że dzięki nazwie jesteśmy z marszu lepsi od większości drużyn ligowych, nawet po żenującej demolce Basałaja. Że jest tylko kwestią czasu, kiedy wrócimy do mitycznej "dawnej formy". Obawiam się, że ( mocno ewentualna ) odbudowa obecnej kadry potrwa kilka lat. Większość aktualnych nabytków jest albo wypożyczona, albo żenująco słaba, często jedno i drugie. Wystarczy sobie policzyć, ilu zawodnikom kończą się kontrakty do końca sezonu. Cleber, Pawełek, Cikos, Rioz, Boukhari, Chavez. Do tego wystarczy doliczyć wyprzedaż w zimowym okienku i mamy tragedię w kadrze, a jest już przecież bardzo źle.

Jak Maaskant ma cokolwiek budować, skoro obecny skład nijak się ma do tego, który będziemy mieli za rok? Wypadałoby już zgrywać następce Clebera, który w zimie kończy karierę, tyle, że tego następcy nie ma! Odejdzie Pawełek i zostaniemy z ogórem i Kurto na bramce - nihil novi.

Pora zejść na ziemię.

westersyl - takich akcji? Nie muszą. Wymiana kilkunastu podań nic nie da, jeżeli ostatnie z nich nie otworzy drogi do bramki. Jagiellonia w meczu z nami nas zwyczajnie wypunktowała, wykorzystując wszystkie nasze słabości.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.09.2010 o godz. 08:53.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując