willow napisał(a):

|
Z takimi obrońcami, jakich mamy, próba ustalania jakiejkolwiek taktyki defensywnej mija się z celem.
|
Czy ja wiem.Właśnie przez ofensywną taktykę wystarczy jedna strata - przód zostaje w przodzie, defensywa do piachu i tracimy gola.Nie mówię żeby się bronić przez 90 minut i grać z kontry ale na dziś jedyną szansą jest zrównoważona taktyka - boczni pomocnicy muszą asekurować bo inaczej to jest jak jest.Strata, szybkie 1, 2 podania - dośrodkowanie i brama.To niestety wygląda jak w kiepskiej grze na kompa gdzie znajdujesz błąd i go wykorzystujesz.
U nas to polega na przechwycie, szybkim rozegraniem do boku gdzie jest 1 na 1 i dośrodkowaniu.
Ja wiem że piłka pt ' wszyscy atakują i wszyscy bronią' , potrzebuje żelaznej kondycji której też nie mamy ale takie próby klepania przy kiepskim zgraniu i też w dużej mierze kiepskiej technice, to woda na młyn każdego zespołu który z nami gra.Wystarczy się dobrze ustawić, zawęzić pole gry, nękać nas pressingiem gdzie w dużej mierze jesteśmy bezradni i czekać na błąd - a że defensywy nie mamy to efekty są jakie są.