Wyświetl pojedynczy post
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2010, 11:16
tofik napisał(a):Wyświetl post
Branco podpiszemy(jak się dogadamy). Na treningach zbiera dobre noty i prezentuje sie pewnie.
Sytuacja na bokach obrony jest dramatyczna. A Kameruńczyk bije na głowę doświadczeniem i umiejętnościami Cikosa, nie wspominając o pomocniku Paljiciu.
Nie widziałem Branco na żywo, więc nie pozostaje mi nic innego, jak zaufać Twojej ocenie. Jednakże chcę zwrócić uwagę, że akurat być lepszym od Cikosa, to żaden wyczyn. Według mnie Słowak jest jednym z najsłabszych prawych obrońców naszej ligi.

Kryterium oceny Branco nie powinien być w związku z tym fakt, czy jest lepszy od Cikosa, czy nie, lecz czy jest to zawodnik, który będzie realnym wzmocnieniem naszej obrony w europejskich pucharach.

Od dawna powtarzam bowiem, że wielu kibiców ocenia przydatność zawodnika do naszego zespołu biorąc pod uwagę poziom naszej ligi. Na zasadzie " Ee gość jest spoko, na naszą ligę wystarczy". A to jest totalnie błędne myślenie, które doprowadziło Wisłę kadrowo w to miejsce, gdzie obecnie jesteśmy, czyli w przysłowiowej d...e.

Od początku nie podobała mi się strategia transferowa naszego klubu, polegająca na ściąganiu większej ilości kiepskich zawodników, zamiast zakontraktowania na przykład dwóch, ale za to bardzo dobrych. Pójście na ilość a nie na jakość zaowocowało tym, że ławkę może i mamy najdłuższą w lidze, ale jej poziom nie odbiega od średniego poziomu drużyn z dołu tabeli.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując