A wiec tak, Ci co juz uwazaja ze Jovanic sie nie nadaje niech troszke ochlona, dadza przynajmiej runde zawodnikowi (ale zeby faktycznie gral a nie jak teraz jeden mecz gra, dwa siedzi), niech sie chlopak oswoi w pelni z nowym miejscem, niech zgra sie z obrona i reszta druzyny a dopiero wtedy bedzie mozna w pelni stwierdzic jaki z niego grajek. Co po niektorzy mowia ze Dolha przy Nim to byl profesor, na dzisiaj na pewno ale niech mnie ktos poprawi jesli sie myle czy przypadkiem Dolha po troche dluzszym pobycie i aklimatyzacji dopiero wszedl na dobre do bramki, pozniejsze jego dokonania wiadomo w jakim klubie pokazuja ze kwestia aklimatyzacji odpowiedniej jest bardzo wazna.
Kolejna sprawa, gra Boukhariego, wedlug mnie jest to faktycznie zawodnik wyjety jakby z innej ligi, oczywiscie musi poprawic kondycje i troche kilogramow jeszcze zrzucic ale prawda jest taka ze technika ma doskonala, co prawda w drugiej polowie juz mniej widoczny ale kilka razy sie fajnie zastawil, wywalczyl wolny, dal troche odpoczac obronie przyczymujac pilke a i dosrodkowania ma bardzo fajne. Wydajemi sie ze to moze byc dobry transfer.
Rios, Cikos,Bunoza,Paljic,Wilk......to wedlug mnie widac progres z meczy na mecz, Rios wiadomo kilka osob pisalo i widac ze ma duze mozliwosci i moze byc kwalgrajka z niego, Cikos wedlug mnie z meczu na mecz coraz lepszy, Bunoza coraz pewniejszy w interwencjach a i szybkosciowo nie najgorzej jak na tak wysokiego gracza, Paljic powoli sie uczy roli obroncy, ale jego przyszlosc i tak widze w pomocy, Wilk z kolei to tak jak juz kilka razy pisano ogromne serce do walki a i podanie w pierwszej polowie do Boukhariego pokazuje ze ten chlopak mysli podczas gry.
Na dzisiaj na pewno potrzebujemy przynajmnej jednego srodkowego obronce (jesli Chavez sie nie sprawdzi to potrzeba bedzie drugiego, bo Kowalski dla mnie powinien poleciec po tej rundzie), oraz graczy na boki obrony (jeden lewo i jeden prawonozny). W pomocy mozna by poszukac jeszcze jednego defensywnego pomocnika bo Sobol juz chyba nie bedzie umial nic wiecej wskrzesac niz to ma obecnie miejsce wiec jakas alternatywa by sie przydala (Jovanović z Korony bardzo mi sie poodba od poczatku sezonu a i z Nami (szczegolnie w drugiej polowie) zagral bardzo dobre zawody.) Boki pomocy wedlug mnie sa ok (tak tak uwazam ze Lobo jeszcze moze pokazac co nie co, obym sie nie mylil

), a w ataku mozna by poszukac kogos do towarzystwa dla Brozka (opcje Sernas lub Robak jak najbardziej za).
Konczac powiem jeszcze o Branco, jesli kondycyjnie nie jest zle to mysle ze mozna tak jak z Ba umowe na pol roku i zobaczyc co i jak. Ale to juz zostawiam Maaskantowi i dyrektorowi sportowemu bo przeciez chyba od tego wlasnie sa?
Pozdrawiam