Wyświetl pojedynczy post
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2010, 10:03
o wzmocnieniach

"Oczywiście, jeśli chcemy za rok być w Lidze Mistrzów, to potrzebne będą inwestycje w nowych zawodników. Bardzo uważnie przyglądam się ze Stanem Valckxem, kogo tu mamy i gdzie możemy coś poprawić. Myślę, że będziemy aktywni w zimowym okienku transferowym." cytat z wywiadu z naszym trenerem...

ciekawie o Chavezie

Dlaczego nie gra uczestnik mundialu w RPA Osman Chavez? Pan powtarza, że miał długą przerwę w meczach, ale nie wystawiając go, tylko pogłębia pan ten stan.
- Nie ma pan racji. Wystawiam, ale w Młodej Ekstraklasie. Mecze pierwszej drużyny są dla zawodników gotowych na 100 procent do gry. Chavez miał dodatkowe zajęcia, aby nadrobić zaległości i zagra od początku we wtorkowym meczu Pucharu Polski z Dolcanem. Na razie wystawiam w lidze Bunozę i Clebera, dwóch lewonożnych stoperów, a Holandia wygrała ćwierćfinał mundialu z Brazylią, chociaż musiała wystawić dwóch prawonożnych. Uważam jednak, że idealna sytuacja w środku obrony to ta, gdy jeden stoper jest prawonożny, a drugi lewonożny. Wspomniał pan o udziale Chaveza w mundialu, ale prawdę mówiąc, nie obchodzi mnie to, czy piłkarz grał na mistrzostwach świata czy nie. Dla mnie liczy się się to, co jest teraz i tutaj. Honduras spotkał się na mundialu z Hiszpanią, Szwajcarią i Chile i w każdym z tych meczów musiał się bronić. Cała drużyna skupiła się na przestrzeni 60 metrów przed własnym polem karnym. Wisła gra inaczej. To my częściej mamy piłkę, musimy budować akcje od tyłu i środkowi obrońcy często znajdują się 50 metrów od naszej bramki. Większość polskich drużyn atakuje z kontry. Chavez nie przywykł do tego, ale robi postępy.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/maa...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 20.09.2010 o godz. 10:08.
Odpowiedz cytując