Oldpara napisał(a):

Myśle, że niektórych piłkarzy Maskaant może trzymać w składzie ze względu na komunikacje z zespołem - Cleber i Żurawski doskonale mówią po angielsku, dzięki czemu są łącznikami pomiędzy zespołem a trenerem. I pewnie min. dlatego jeszcze przez jakiś czas pograją w 1-szym składzie.
W jednym z artykułów na głównej była o tym mowa, że właśnie Ci dwaj pomagają Maskaantowi ustawiać drużynę.
|
Co do Clebera - nie ma go kim zastąpić. Tak po prostu - nie jest już w dawnej formie, przy Głowackim i Marcelo grzałby ławę, ale z obecną kadrą to jest profesor. Nie wiem co z Chavezem, ale na pewno nie chcę już oglądać na stoperze pary Kowalski - Bunoza.
Żurawski - to nie jest już dawny Żuraw, ale trudno wskazać kogoś, kto mógłby go w pierwszym składzie zastąpić. Małecki to raczej środkowy napastnik, Brożek też, reszta prezentuje żenujący poziom ( poza Boukharim, o którym nie można na razie zbyt wiele powiedzieć ).
Tak więc tez zupełnie bezsensowna, bo oparta na wierze że mamy jakichś lepszych piłkarzy na ławce.
Nie, nie mamy. Tak, jesteśmy tak słabi.